Ob informacijah, ki so se v teh dneh pojavile v javnosti, da se izgradnja celotnega severnega kraka 3. razvojne osi morda ne bo zaključila v letu 2027, kot je bilo načrtovano, ...

Odziv koroških članic in članov Gibanja Svoboda. 

Ob informacijah, ki so se v teh dneh pojavile v javnosti, da se izgradnja celotnega severnega kraka 3. razvojne osi morda ne bo zaključila v letu 2027, kot je bilo načrtovano, smo bili koroški članice in člani Gibanja Svoboda seveda razočarani. Še bolj razočarani pa smo nad početjem sedanje opozicije, ki ta projekt, kljub zavedanju, kako pomemben je za Koroško, zlorablja za politična obračunavanja. Namesto da bi navedli vsa dejstva in okoliščine, ki so povzročili zamudo, z njimi manipulirajo in preusmerjajo pozornost.

Dejstvo je, da na hitro cesto čakamo predolgo, a dejstvo je tudi, da tega ni povzročila trenutna vlada.

Tisti, ki zdaj vabijo na protestni shod, ob tem pozabijo omeniti, da je bila obljuba o končanju projekta leta 2027 dana v času prejšnje vlade, vlade Janeza Janše. DARS danes celo priznava, da so bili roki, obljubljeni ob prisotnosti tedanjega ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca iz vrst NSi, preoptimistični in nerealni. Tisti, ki vabijo na protestni shod, prav tako pozabijo omeniti, kdaj je ta zamuda nastala in tudi to, kdo ta projekt vodi ter je zanj odgovoren.

V Gibanju Svoboda se zavedamo, kako pomembna je izgradnja 3. razvojne osi za vse prebivalke in prebivalce Koroške, zato ta ostaja eden glavnih infrastrukturnih projektov trenutne vlade. To zagotavljajo tudi odgovorni. Dela se nikakor niso ustavila, kot to nekateri želijo prikazati, ministrica Alenka Bratušek, pristojna za infrastrukturo – ki je funkcijo zaradi SDS-ovih referendumskih blokad nastopila šele pred nekaj več kot enim mesecem – pa je od izvajalcev že zahtevala pojasnila o zamudah in možnosti pospešitve časovnice projekta, kar kaže na resnost Svobode pri izpolnjevanju obljub volivcem.

In pomembna so dejanja. Članice in člani Gibanja Svoboda, ki živimo na Koroškem, bomo zato skupaj s koroškim poslancem Dušanom Stojanovičem aktivni še naprej. Da bo ta pomemben infrastrukturni projekt, ki bo Koroško povezal z notranjostjo Slovenije, izpeljan kakovostno in v najkrajšem možnem času.

Na to, da danes na proteste kličejo tisti, ki so v 19 letih, odkar se projekt vleče, škarje in platno večkrat imeli tudi v svojih rokah, ne bomo pristali. Smo pa prepričani, da se bo največ hitre ceste na Koroškem doslej, v vsej zgodovini tega projekta, zgradilo prav v času aktualne vlade. In na tem bomo vztrajali.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo