Obisk državnega sekretarja na ministrstvu za naravne vire in prostor mag. Mateja Skočirja v Prekmurju pomeni začetek novega poglavja v zgodbi o učinkovitem in naravi prijaznem izkoriščanju ...

Obisk državnega sekretarja na ministrstvu za naravne vire in prostor mag. Mateja Skočirja v Prekmurju pomeni začetek novega poglavja v zgodbi o učinkovitem in naravi prijaznem izkoriščanju geotermalnega potenciala v tej regiji. V imenu ministrstva se je namreč zavezal k iskanju optimalne in okoljsko vzdržne rešitve za uporabnike geotermije, in to ob povečanju financiranja izgradnje reinjekcijskih vrtin kot ključnim elementom.

»V Gibanju Svoboda cenimo, da se prepletajo usode okolja, gospodarstva in ljudi. Obiski, kot je ta, utrjujejo mostove med različnimi deležniki ter omogočajo dialog in sodelovanje, ki sta ključna za reševanje kompleksnih težav,« poudarja naš prekmurski poslanec Tine Novak. Po njegovih besedah so regijski obiski predstavnikov vlade in ministrstev priložnost za pridobivanje neposrednih vpogledov v izzive in potrebe lokalnih skupnosti ter za oblikovanje pristnejših in učinkovitejših rešitev.

Z obiskom državnega sekretarja ministrstvo za naravne vire in prostor izpolnjuje svojo zavezo za izboljšanje odnosa do geotermalnega potenciala in njegovega trajnostnega izkoriščanja. »Naš cilj je razviti sinergijo med državo, lokalnimi skupnostmi in uporabniki geotermije, da bi dosegli najboljše rezultate za okolje, gospodarstvo in prebivalce Prekmurja,« opozarja poslanec Novak. Meni, da bo pomoč ministrstva pri iskanju rešitev pripeljala do boljše in trajnostne izrabe geotermalnega potenciala v Prekmurju.

»Skupaj bomo pisali zgodbo o uspehu, ki bo temeljila na inovacijah, spoštovanju do okolja in tesnem sodelovanju z lokalnimi skupnostmi,« še dodaja poslanec.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo