Včeraj, 17. oktobra, so se predstavili županski kandidati Gibanja Svoboda v občinah Komen, Divača in Sežana, poslanka Svobode Andreja Živic pa je v Sežani odprla poslansko pisarno.

Včeraj, 17. oktobra, so se predstavili županski kandidati Gibanja Svoboda v občinah Komen, Divača in Sežana, poslanka Svobode Andreja Živic pa je v Sežani odprla poslansko pisarno. Predstavitve kandidatov in odprtja pisarne se je udeležila tudi podpredsenica Gibanja Svoboda mag. Urška Klakočar Zupančič.

Poslanska pisarna Andreje Živic je v občinski zgradbi na naslovu Partizanska cesta 4, 6210 Sežana in bo po predhodnem dogovoru odprta s poslanko ob ponedeljkih in petkih. Ob odprtju pisarne je poslanka poudarila: »Želimo povezati in vključevati lokalno skupnost z državo, saj je to tudi naša predvolilna obljuba. Obljubim, da bom tako ideje in predloge kot morebitne stiske upoštevala in se zavzemala za hitre in učinkovite rešitve«.

Kandidati Gibanja Svobode za župane so:
Milan Škapin, kandidat Gibanja Svoboda za župana Občine Sežana,
Mario Benkoč, kandidat Gibanja Svoboda za župana Občine Divača in
Bojan Žlebnik,  kandidat Gibanja Svoboda za župana Občine Komen.

Milan Škapin: »V Sežansko občino želim prenesti nov, odprt in transparenten način delovanja občinskih struktur za občane. Občino Sežana želimo napraviti prepoznavno, zanimivo za domače in tuje investitorje. Sežana ne potrebuje velike industrije, pač pa visoko tehnološko gospodarstvo, ki je prijazno okolju. Potrebujemo ustvarjalno okolje za mlade in skratka občino mnogih priložnosti. Nujne bodo spremembe občinskega prostorskega načrta, reševanje prostorske stiske zdravstvenega doma, zgradili pa bomo tudi gasilski dom

Mario Benkoč: »V občino Divača želim prinesti svež veter in z novimi pristopi, sodelovanjem, vključevanjem, celostnim načrtovanjem ter ohranjanjem naravne in kulturne dediščine prispevati k razvoju občine in kakovosti bivanja vseh občanov. S sodelovanjem, inovativnimi pristopi ter s pomočjo evropskih sredstev bomo podprli družbene inovacije in povedli občino Divača med najbolj prodorne občine v Sloveniji – to je naša vizija in želja. Mladim bi z oprostitvijo komunalnega prispevka za gradnjo omogočili lažje reševanje stanovanjskega vprašanja«.

Bojan Žlebnik: »Moje delovne izkušnje izhajajo predvsem iz gradbeništva. Imam svoje podjetje in uspešno vodim večjo skupino zaposlenih. Soustvarjam tudi oddajo Delovna akcija, v kateri poskrbimo, da soicalno ranljivim družinam prenovimo bivališče. Rodil sem se v Ljubljani, a moja babica prihaja iz Trsta. Ti »primorski geni« se kažejo v moji ljubezni do Primorske, v kateri sem preživel večino življenja. Skupaj z ljubeznijo do Primorske in Občine Komen, vodstvenimi izkušnjami ter socialnim čutom verjamem, da sem pravi človek, da kot župan naredim nekaj dobrega za občinsko skupnost.

V Gibanju Svoboda verjamemo, da je za uspeh Krasa in Brkinov ključno sodelovanje in povezovanje med občinami.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo