Odziv zasavskih poslancev Svobode Teodorja Uraniča in Gašperja Ovnika.

V zadnjih dneh so v Zasavju znova oživela namigovanja, ki smo jih slišali že pred dobrim desetletjem, in sicer o domnevnem zapiranju porodniškega oddelka trboveljske bolnišnice. A pri tem gre za neresnične informacije in nepotrebno vznemirjanje ljudi.

Ministrstvo za zdravje ne načrtuje zaprtja oziroma združevanja oddelka porodnišnice v Splošni bolnišnici Trbovlje s Splošno bolnišnico Celje.

Vsekakor razumeva negotovost naših prebivalk in prebivalcev ob tovrstnih informacijah, a prav je in bilo bi tudi pošteno, da jih tisti, ki jih širijo in s tem vznemirjajo ljudi, najprej natančno preverijo.

Dejstvo je namreč, da je ministrstvo za zdravje informacije o zapiranju porodniškega oddelka v Trbovljah že zanikalo. »Ministrstvo za zdravje ne načrtuje zaprtja oziroma združevanja oddelka porodnišnice v Splošni bolnišnici Trbovlje s Splošno bolnišnico Celje,« so zapisali v svojem odgovoru novinarjem, ob tem pa poudarili, da bi ministrstvo, če bi se pokazala kakršnakoli potreba po spremembah v mreži, izvedlo obsežno javno razpravo.  

Tako se – najbrž tudi zaradi poskusa nabiranja političnih točk – v Zasavju odvija podobna zgodba kot pred časom v Kamniku. Tudi tam so se začele širiti nepreverjene informacije o domnevnem ukinjanju urgence, ki so se na koncu izkazale za iztrgane iz konteksta in seveda neresnične. Vznemirjeni občanke in občani pa so celo protestirali, pri čemer so jih spodbujali predstavniki lokalnih oblasti.

V Svobodi zato ves čas poudarjamo, da je treba kakršnekoli dileme najprej reševati z dialogom, predvsem pa takrat, ko gre za dostopnost do zdravstvenih storitev.  Slovenke in Slovenci namreč zdravje postavljamo na vrh lestvice vrednot in zavajanje na račun tega, celo z namenom nabiranja političnih točk, je nesprejemljivo.

In ne pozabimo, glavna prioriteta Svobode in vlade dr. Roberta Goloba je krepitev javnega zdravstva, k temu pa seveda spada tudi njegova dostopnost.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo