Po odločitvi izvršnega odbora Gibanje Svoboda, da mestna oblast v Mariboru ne sledi vrednotam Svobode, so se včeraj svetniki Svobode v Mariboru odzvali na napovedane podražitve, ki jih predvideva ...

Po odločitvi izvršnega odbora Gibanje Svoboda, da mestna oblast v Mariboru ne sledi vrednotam Svobode, so se včeraj svetniki Svobode v Mariboru odzvali na napovedane podražitve, ki jih predvideva predlagani mestni proračun Saše Aresnoviča. Zavrnili so možnosti koalicijskega sodelovanja z aktualnim županom, saj ugotavljajo podobno kot izvršni odbor stranke, da trenutne poteze oblasti ne ustrezajo načelom in predvolilnemu programu Gibanja Svoboda.

Vodja svetniške skupine Svoboda Vojko Flis je poudaril, da smo si v stranki prizadevali za konstruktivno sodelovanje z županom, vendar njegovo delovanje in vedenje ne sledi našim načelom in vrednotam. »Želimo si strpnega dialoga in spoštovanje dogovorov, posebna skrb pa mora biti posvečena socialnemu statusu meščanov in meščank,« je bil jasen.

»Mestni svetniki Gibanja Svoboda smo prepričani, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami prispevamo k razvoju Maribora,« je poudarila svetnica Svobode Karin Jurše in pojasnila, da »smo se zelo resno lotili obravnave občinskega proračuna, a nismo bili upoštevani. Mislili smo, da so časi šerifov mimo, a žal ni tako. Kakor je že povedal premier Robert Golob, takšen način delovanja ni v skladu z našimi vrednotami, zato menimo, da na tej točki ne moremo vstopati v koalicijo, smo pa seveda pripravljeni podpreti vse projekte, ki bodo v korist Maribora,« je zagotovila.

Mariborska poslanka Svobode Lena Grgurevič se je na predlog mestnega proračuna, ki vključuje podražitve odzvala že v intervjuju za Večer. Spomnila je na vrsto aktivnosti poslancev in odločitev vlade, ki so Mariboru koristile, med drugim najvišji dvig povprečnin doslej. Poudarila je, da svetniki Svobode ne podpirajo tako drastičnih podražitev, ki so popolnoma neupravičene: »Podražitve, kot jih župan predvideva in za njih krivi trenutno vlado, so popolnoma nerealne in neutemeljene in za svetnike Svobode niso opcija. Poslanci, čeprav smo imeli svojega županskega kandidata, ves čas tvorno delujemo v pomoč mestu. In tako bomo ravnali tudi v prihodnje, ne glede na to, kdo bo župan. Ne bomo pa podpirali odločitev, ki za Maribor niso dobre

Do oblasti v Mariboru je kritična, saj bi ta »na ljudi prenašala vse breme podražitev, po drugi strani pa gradi brv ob mostu«.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo