Predstavniki Gibanja Svoboda Mladi so se v Trbovljah udeležili okrogle mize na temo mladih v Zasavju. Sodelovala sta mlada poslanca Svobode Lenart Žavbi in Lucija Tacer, predsednik podmladka Matej Grah ter poslanec Gašper Ovnik. Na omizju so se pogovarjali z županskima kandidatoma Dejanom Debelićem, Žigo Kovačem in Janezom Vovkom ter kandidatko Tadejo Casagrande. Na dogodku je podporo kandidatom izkazal tudi poslanec Teodor Uranič.

Rdeča nit pogovora je bil položaj mladih v Zasavju. Prisotni so govorili o stanovanjskem problemu, nezdravem načinu življenja mladih, ki ga povzroča (pre)hiter tempo življenja ter nujnosti športnega udejstvovanja med mladimi. Porodilo se je tudi vprašanje, kako mlade vzpodbuditi k obiskovanju kulturnih prireditev ter o vstopu mladih na trg dela.

Predsednik podmladka Matej Grah je govoril o ključnosti dialoga z mladimi. Opisal je tudi aktivnosti delovnega vikenda na Pohorju, kjer so mladi spisali programska izhodišča podmladka, ki so temelj njihovega delovanja.

Osrednja tema nagovora poslanke Lucije Tacer na okrogli mizi so bili deficitarni poklici, ki jih je treba mladim predstaviti kot nove, morda še nepoznane možnosti.

Poslanec Lenart Žavbi je opozoril na nujnost politične participacije, ter na pomen mladih predstavnikov na pozicijah moči.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo