Na dan uradnega začetka volilne kampanje lokalnih volitev, je Izoli v prijetnem ambientu Restavracije Kamin na Belvederju, prisotne obiskal minister za infrastrukturo, mag. Bojan Kumer.

Včeraj, četrtek, 20. 10. 2022, na dan uradnega začetka volilne kampanje lokalnih volitev, je Izoli v prijetnem ambientu Restavracije Kamin na Belvederju, prisotne obiskal minister za infrastrukturo, mag. Bojan Kumer.

Na neformalnem srečanju, so bili prisotni kandidatki ter kandidat za župana, in sicer Milan Bogatič, županski kandidat Gibanja Svoboda v Izoli s podporo Liste Izola Prihodnosti, liste Mef in Izolani, Manuela Rojec, kandidatka v Občini Piran in Breda Krašna, kandidatka v občini Ankaran. Srečanja se ni uspel udeležiti skupni kandidat Gibanja svoboda in Liste Aleša Bržana, ki se poteguje za nov županski mandat v Kopru, Aleš Bržan. Srečanja pa so se sicer udeležili tudi kandidati stranke Gibanje Svoboda za občinske svetnike v Mestni občini Koper. Poleg omenjenih, so bili na dogodku prisotni tudi kandidati in kandidatke za občinske svetnike iz ostalih treh istrskih občin.

Po uvodnih pozdravih je potekala krajša okrogla miza, kjer so kandidati izpostavili pereče težave štirih občin Slovenske Istre. Poudarili so sorodne si problematike, ki spadajo v delovno področje gostujočega ministra. Izpostavili so predvsem izzive s področja energetike, javnega potniškega prometa, razbremenitve državnih cest ter seveda vprašanja v povezavi z drugim tirom in Luko Koper.

Minister je bil zadovoljen z dejstvom, da so se kandidati in kandidatke pripravili ter izpostavili tista vprašanja, kjer lahko vlada in ministrstvo stopita naproti lokalni skupnosti. Slednje je podkrepil z besedami: »Država lahko pomaga z določenimi stvarmi, sam lahko povem, da podpiram možnost sodelovanja. Ideje, ki jih imate morate strniti in s konkretnimi predlogi, ki ponujajo rešitve priti do nas. Moramo stopiti skupaj in sodelovati za skupno dobro«.

Milan Bogatič: »Zadovoljni in veseli smo, da nam je minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer lokalni skupnosti obljubil popolno podporo države na področju infrastrukture. Če želimo izboljšati življenjske pogoje Izolanov, je sodelovanje z državo ključnega pomena. Zato je pri realizaciji projektova pomoč ministra ključna«.

Manuela Rojec: »Današnji sestanek je bil odlična izmenjava mnenj glede infrastrukturnih projektov, ki so pomembni tako za občino Piran, kot tudi za celotno istrsko regijo. Od ministra smo dobili jasne in zelo opogumljajoče odgovore glede energetike v letu 2023 in zelenega preboja. Hkrati pa smo v piranski občini prejeli jasno zagotovilo, da država svojo prioriteto glede ceste in tranzita usmerja v projekt Koper – Dragonja. V Lucijo bomo tako pripeljali celoten tranzit usmerjen proti Hrvaški in jo pri tem ne bom  ne bomo razdelili na dva dela ter vanjo pripeljali celoten tranzit usmerjen na Hrvaško. Hvala ministru in vsem prisotnim za kreativno popoldne«.

Breda Krašna: »Za našo občino je izrednega pomena obnova Jadranske ceste. S tem bo občina končno uredila tudi kolesarsko pot, ki je ena od pomembnih investicij za razvoj turizma v Ankaranu«.

Poleg ministra za infrastrukturo je Izolo danes obiskal tudi minister za okolje Uroš Brežan, v spremstvu poslanca in člana stranke Gibanje Svoboda Robija Janeva.

S kandidatom za izolski županski stolček, gospodom Bogatičem, sta se dotaknila problematike samooskrbe z vodo v sušnih obdobjih. Podprl je idejo o novih zalogovnikih za vodo za potrebe kmetovanja, saj so prav slednji najbolj izpostavljeni, ko nastopi sušno obdobje.

Vsi kandidati in kandidatke, ki so se dogodka udeležili, so bili zadovoljni z razpoložljivostjo obeh ministrov, nad njuno zainteresiranostjo ter nad tem, da so podprli vizije in ideje, ki so jih zasnovali za skupno dobro Slovenske Istre!

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo