Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan je s sodelavci obiskal Koroško in si ogledal odpravljanje posledic poplav v občinah Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem. 

Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan je s sodelavci obiskal Koroško in si ogledal odpravljanje posledic poplav v občinah Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem.

Sestal se je z župani in si ogledal potek intervencijskih del na terenu. V Črni na Koroškem je minister z županjo in sodelavci Direkcije Republike Slovenije za vode ogledal preveril, kako potekajo intervencijska dela na vodotokih in odvoz odvečnega materiala. Pri ogledu se jim je pridružila tudi predsednica Lokalnega odbora Gibanja Svoboda in občinska svetnica Natalija Lorenčič. Županja se je zahvalila ministru za obisk Črne, pohvalila je pomoč slovenske vojske in tudi tujih vojakov, ki pomagajo pri odstranjevanju posledic poplav. V Črni na Koroškem trenutno dela potekajo na desetih deloviščih na Meži, Bistri in Jazbinskem potoku, kjer vzpostavljajo pretočnost strug.

Številna delovišča so odprta tudi v občinah Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem. Ministru Brežanu se je na srečanju z županom občine Mežica Markom Mazetom pridružil tudi predsednik Lokalnega odbora in občinski svetnik Gibanja Svoboda Mežica Zoran Mlakar. Pri ogledu centra Prevalj pa je ministra spremljal predsednik Lokalnega iniciativnega odbora in občinski svetnik Gibanja Svoboda Prevalje Ivan Backovič.

Minister Uroš Brežan je delovni obisk zaključil z neformalnim kosilom v Slovenj Gradcu, kjer sta se mu pridružila še predsednik Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Boris Raj in poslanec Državnega zbora Dušan Stojanovič. Minister Brežan je poudaril, da je bil obisk na Koroškem je namenjen predvsem ogledu poteka sanacijskih del in čiščenja strug. V čim krajšem možnem času je potrebno zagotoviti pretočnost vodotokov. Na terenu je jasno vidno, da so na tem področju velike potrebe, s pomočjo interventnega zakona, ki ga je vlada nedavno potrdila, pa bodo zagotovljene dodatne kapacitete za čiščenje strug.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo