Zbrane so uvodoma nagovorili poslanka v Državnem zboru mag. Nataša Avšič Bogovič, podžupanja Občine Brežice Mojca Florjanič in predstavnik Lokalnega odbora Samo Stanič. 

V ponedeljek, 23. oktobra, je potekalo jesensko srečanje članov Gibanja Svoboda Brežice in podpornikov.

Zbrane so uvodoma nagovorili poslanka v Državnem zboru mag. Nataša Avšič Bogovič, podžupanja Občine Brežice Mojca Florjanič in predstavnik Lokalnega odbora Samo Stanič.

Predstavili so številne aktivnosti, ki so se jim posvečali v minulih mesecih od zadnjega srečanja, in predstavili opravljeno delo s svojega področja. Na občinskem svetu sodelujemo argumentirano, vendar naši predlogi in pomisleki ne naletijo vedno na plodna tla, je povedala podžupanja Mojca Florjanič. Povzela je aktivnosti, ki jih ima v vlogi podžupanje, da je vezni člen med pristojnimi občinskimi službami in številnimi občani, ki se obračajo nanjo. Zbrane je povabila k večji medsebojni povezanosti, tudi s skupnim obiskom dogodkov, ki potekajo v oktobru ob praznovanju občine Brežice.

Članica dr. Stanka Preskar je izpostavila ključne točke, kjer je v občinskem svetu potrebno zavzeti jasno stališče in imeti neomajno držo. Med drugim so člani razpravljali tudi o dodatni komunikaciji svoji aktivnosti, da bodo informacije o našem delu prišle do občanov. Člane je dr. Preskarjeva seznanila z ustanavljanjem sekcije seniorjev Gibanje Svoboda in povabila k sodelovanju.

Z aktualnim dogajanjem na področju infrastrukture, ki se kljub krčenju državnega proračuna zaradi avgustovske ujme načrtuje na področju občine Brežice, je člane seznanil Bojan Tičar z Direkcije za infrastrukturo.

Samo Stanič je predstavil prioritete za občinski proračun leta 2024 in 2025, med drugim so to izgradnja Osnovne šole Artiče, prenova OŠ in vrtca Globoko, ureditev cest v KS Zakot in drugi projekti.

V razpravi so sodelovali vsi člani in pozdravili načrtovanje štirih srečanje letno, saj bodo priložnost za konstruktivno izmenjavo mnenj in medsebojno povezovanje.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo