V občini Hrastnik si je Gibanje Svoboda zastavilo ambiciozno vizijo razvoja v naslednjih letih, ki se bo uresničevala skozi skrbno načrtovane in učinkovito izvedene projekte.

V občini Hrastnik si je Gibanje Svoboda zastavilo ambiciozno vizijo razvoja v naslednjih letih, ki se bo uresničevala skozi skrbno načrtovane in učinkovito izvedene projekte ter druge razvojne aktivnosti.

Danes je Gibanje Svoboda predstavilo svojega kandidata za župana Občine Hrastnik – Žigo Kovača. Na predstavitvi kandidata za župana in liste kandidatov za občinski svet sta sodelovala tudi poslanca državnega zbora Gašper Ovnik in Teodor Uranič.

Kot je uvodoma pojasnil Gašper Ovnik, je z veseljem in veliko mero odgovornosti sprejel nalogo, da najde najprimernejšega kandidata za župana, ki bo na novembrskih lokalnih volitvah zastopal barve Gibanja Svoboda. Iskal je »osebo, ki lahko ponudi nove ideje, učinkovit koncept upravljanja in je sposobna presegati delitve na leve in desne ter naše in vaše«. To osebo je našel v Žigi Kovaču. Ta namreč pooseblja vse naštete vrline.

Kandidat za župana Občine Hrastnik Žiga Kovač: »Želim si živeti v sodobni občini, ki ponuja vrsto priložnosti, v gospodarsko razviti in razgibani občini polni življenja ter pozitivne energije. Pomembno je, da občina skrbi za potrebe vseh svojih občanov, ne le za potrebe posameznikov ali določenih interesnih skupin«.

Žiga Kovač je zagotovo prava izbira za Hrastnik, saj je kot aktivni član in predsednik lokalne študentske organizacije ŠOHT sodeloval pri organizaciji festivala ŠTUOR, v Mladinskem centru Hrastnik pa pri pripravi Erasmus+ projektov. Že v študentskih letih je soustvarjal podobo Hrastnika, danes pa kot aktualni predsednik Sveta za mlade v Občini Hrastnik še vedno ostaja seznanjen s problemi in željami mladih kot starejših občanov.

Odlikujejo ga vodstvene izkušnje, zaposlen je namreč v podjetju Engrotuš d.o.o., kjer vodi in upravlja projekte, ki so vredni več milijonov evrov. Ob najavi kandidature za župana je prejel široko podporo tudi z gospodarskega področja kar vidimo kot dobro popotnico za županovanje, saj lahko na ta način v Hrastnik pripelje nove investicije.

Ključna področja, katerim bo Žiga Kovač in lista kandidatov za občinski svet namenila največjo pozornost, so:

  • gospodarski razvoj in napredek,
  • obnovitev in oživitev občine Hrastnik,
  • mladi in mlade družine,
  • starejši in invalidi,
  • občina po meri občanov,
  • dostopna stanovanja ter
  • urejeno, kakovostno in organizirano zdravstvo.

Predstavila pa se je tudi lista kandidatov za v običnski svet: Valentina Moljk, Gregor Erman, Nuša Blagotinšek, Marino Zorc, Anica Nuša Gregorčič, Danijel Beganović, Herta Erman, Zlatko Drnovšek, Mateja Kmet, Rajko Žagar, Tina Drk, Jasmina Rakita Cencelj, Igor Kovač, Andrej Sajovic, Cirila Knap, Jure Cencelj in Boris Trstenjak.

Verjamemo, da bo Žiga Kovač skupaj z raznoliko ekipo uresničil ambiciozno vizijo za razvoj občine Hrastnik.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo