Olimpijski festival evropske mladine je največji dogodek za mlade športnice in športnike med 14. in 18. letom in poteka pod pokroviteljstvom Evropskih olimpijskih komitejev ...

Olimpijski festival evropske mladine je največji dogodek za mlade športnice in športnike med 14. in 18. letom in poteka pod pokroviteljstvom Evropskih olimpijskih komitejev. Poslanke in poslanci Gibanja Svoboda izvoljeni v mariborskih okrajih ter svetnice in svetniki izvoljeni v Mestni svet MO Maribor, se še kako zavedamo pomena tega tekmovanja, ki ga letos julija organizira Maribor.

Na našo pobudo so namreč pristojna ministrstva, ki jih vodijo ministri iz vrst Gibanja Svoboda, mestu Maribor nemudoma zagotovila sredstva za izgradnjo ogrevalne atletske dvorane na Poljanah, po tem ko bivše vlade teh sredstev niso zagotovile.

Svetnice in svetniki Gibanja Svoboda v MO Maribor pa smo v zadnjih dneh presenečeni nad informacijami, da resorno ministrstvo, ki ga vodi minister Han, še ni zagotovilo sredstev za izvedbo samega festivala. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je edino pristojno za financiranje športnih prireditev, zato bo moralo v okviru svojih finančnih zmožnosti in pristojnosti najti tudi sredstva za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru. Pristojni se bodo torej morali odločiti, ali je organizacija te velike mednarodne športne prireditve mladih v Mariboru med prioritetami delovanja ministrstva.

V Gibanju Svoboda verjamemo, da bodo Mariborčanke in Mariborčani dobili priložnost, da tudi s podporo sredstev pristojnega ministrstva Evropi in svetu ponovno pokažejo, da so dobri gostitelji velikih športnih prireditev. Pristojno ministrstvo zato pozivamo, da v najkrajšem možnem času odloči o dodelitvi sredstev za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine mestu Maribor.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo