Po odstopu večine občinskega sveta, svetnikov in svetnic Liste Romana Leljaka, SDS in NSi, bodo v občini Radenci 7. januarja 2024 nove volitve v občinski svet.

Po odstopu večine občinskega sveta, svetnikov in svetnic Liste Romana Leljaka, SDS in NSi, bodo v občini Radenci 7. januarja 2024 nove volitve v občinski svet.

V Gibanju Svoboda ocenjujemo, da so to najpomembnejše lokalne volitve v zgodovini občine Radenci, saj se močan občinski svet lahko zoperstavi volji župana Romana Leljaka.

Svetniki Gibanja Svoboda iz občine Radenci bodo na volitvah brez slabe vesti ponovno iskali zaupanje volivk in volivcev. Kandidati in kandidatke Gibanja Svoboda so združeni pod geslom »V Radencih imamo srce. Skupaj proti korupciji«.

Kandidate in kandidatke je obiskal in osebno podprl predsednik stranke Gibanje Svoboda dr. Robert Golob. Ti so se zavezali, da bodo v občinskem svetu podpirali projekte, ki so v dobrobit občankam in občanom, zahtevali transparentno vodenje občine, prisluhnili potrebam malega človeka in usmerili razvoj občine v zeleni turizem. Radenci imajo obilo priložnosti, ki pa jih zaradi dosedanjega načina vodenja ne morejo izkoristiti. Kandidati in kandidatke Gibanja Svoboda za občinski svet predstavljajo protiutež županu.

Ob obisku predsednika stranke so Radence pozdravili tudi poslanke in poslanci v Državnem zboru Republike Slovenije, in sicer Vera Granfol, Tomaž Lah, Tine Novak ter podpredsednica stranke in članica Izvršnega odbora Gibanja Svoboda Mladi Sara Žibrat.

»Radenci so bili nekoč mesto mladih. Za Radence, ki bodo prijazni do mladih, da bodo ti radi živeli v tej občini, imeli priložnost za delo, prostor za bivanje, mesto za prosto čas.«

Predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah je odločno podprl kandidatno listo Gibanja Svoboda in dejal, da je čas, da se v Radence vrne prihodnost, ki jo je zdajšnja oblastna garnitura s svojimi spornimi odločitvami in potezami vse bolj in bolj odmikala od ljudi.

V Radencih je bilo tudi srečanje članov in članic Regijskega centra Gibanja Svoboda Spodnje Podravje – Štajerska, ki združuje vse lokalne odbore na tem območju, tudi Lokalni odbor Gibanje Svoboda Radenci, vodi pa ga Alen Hliš.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo