Ljubljana Bežigrad 2
Tereza Novak
TerezaNovak
TerezaNovak

Rojena sem bila v Ljubljani, zdaj pa že več let živim v Logatcu. Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana filozofinja in že dvajset let delam v nevladnem sektorju. Na mestu izvršne direktorice vodim Slovensko filantropijo, organizacijo ki letos praznuje trideseto obletnico in delo katere sem izjemno ponosna. V prostem času pa zelo uživam v družbi moje družine in prijateljev, naših skupnih srečanjih, pogovorih, igrah. Rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. Sicer pa je moja ljubezen narava, gozdovi, samotne gozdne in gorske poti in neskončno uživam v naših skupnih pohodih in kolesarjenjih.

Ker vem, da je življenje v Sloveniji lahko mnogo boljše. Ker kljub velikim naporom pomagati ljudem v nevladni organizaciji ne moremo spremeniti sistema in vplivati na to, da ne bo vedno več revščine. Ker dve leti gledam, kako kot družba nazadujemo in se nikakor ne strinjam s politiko trenutne vlade, sem se odločila, da se politično aktiviram. V Gibanju Svoboda smo združeni ljudje, ki delimo vrednote spoštovanja in solidarnosti, ljudje, ki imamo znanje, voljo, energijo in pogum, da na volitvah zmagamo in prevzamemo vodenje vlade, zavezane delati v dobro vseh ljudi. Čutim, da je to moja dolžnost; da ni dovolj, da le gledam in sem zgrožena nad dogajanjem, pač pa, da ukrepam.

Želim živeti v državi, ki spoštuje svoje prebivalce, ki ustvarja priložnosti, gradi na sodelovanju in solidarnosti in zaupa v ljudi. V državi, ki ustvarja prostore svobode in vključevanja. Želim, da našo državo vodijo ljudje, ki spoštujejo pravni red, človekove pravice, ki s svojimi dejanji spodbujajo medsebojno spoštovanje ne glede na to, kdo smo ali od kod prihajamo. Ki razumejo, da imamo lahko skupni cilj in da mora ta vključevati vse ljudi. Potrebujemo voditelje, ki različna mnenja razumejo kot pot do boljših odločitev. In verjamem, da tako državo lahko ustvarimo.

 

Iščite po celotni spletni strani: