Tržič
mag. Borut Sajovic
BorutSajovic
BorutSajovic

Po končani gimnaziji sem z odliko diplomiral na fakulteti za veterino, kjer sem ob delu leta 1988 tudi uspešno magistriral.

Več kot 20 let sem opravljal terensko veterinarsko delo v Tržiču in okolici. Več let sem bil občinski svetnik in predsednik krajevne skupnosti Kovor. Vedno sem verjel v uspeh in trdo timsko delo, s svojim delovanjem pa vedno skušal doprinesti k razvoju občine. Leta 2006 sem postal župan občine Tržič. Tokrat sem bil že tretjič izvoljen za poslanca državnega zbora. V času mojega županovanja se je zaradi velikega investicijskega ciklusa bilančna vsota občine povečala za več kot štirikrat, hkrati se je zadolženost občine znižala, likvidnost pa izboljšala.

Sem veteran vojne za Slovenijo. V prostem času veliko pozornosti namenjam sodelovanju s številnimi društvi in krajevnimi skupnostmi. Kot ljubitelj narave sem okoljevarstvenik, mali ekološki kmetovalec in čebelar. Sem predan športnik, ki sodeluje na različnih športnih dogodkih. Blizu so mi tudi ekipni športi, kot so košarka, nogomet, hokej in kegljanje. Lastnosti, na katere sem najbolj ponosen, so: poštenost, iskrenost, optimizem ter ljubezen do živali in narave. Sem človek dejanj in ne le besed. Sem poročen, z ženo Janjo sva ponosna starša dveh otrok ter imava eno vnukinjo in tri vnuke.

Kot vodja poslanske skupine Svoboda čutim, da se moram angažirati in skušati stvari izboljšati, se izpostaviti. Zaslužimo si Slovenijo, v kateri je pomembno, kaj znaš, ne koga poznaš. Ni dovolj le kritizirati, pisati sporočila po družbenih omrežjih in stati ob strani. Treba je trdo delati, stalno ustvarjati in ljudem ponuditi izbiro. Mirno, strpno, konstruktivno in dostojanstveno.

Zaslužimo si pacientu prilagojen zdravstveni sistem, stabilno poslovanje države in pokojninske blagajne, večjo samooskrbo pri hrani in energiji, predvsem pa več medsebojnega spoštovanja in povezovanja. Poudarjajmo, kar nam je skupnega, kar nas povezuje in ne kar nas prepira in ločuje. Smo in ostanimo še najprej dobri državljani ponosne Slovenije. V viharnem in prepirljivem svetu nas je malo, zato je naša povezanost nujna.

Iščite po celotni spletni strani: