Tržič
mag. Borut Sajovic
BorutSajovic
BorutSajovic

Rodil sem se 18. julija 1960 v Kranju. Po končani gimnaziji sem z odliko diplomiral na Fakulteti za veterino, kjer sem ob delu, leta 1988, tudi uspešno magistriral.

Več kot 20 let sem opravljal terensko veterinarsko delo v Tržiču in okolici. Več let sem bil občinski svetnik in predsednik krajevne skupnosti Kovor. Vedno sem verjel v uspeh in trdo timsko delo, s svojim delovanjem pa vedno skušal doprinesti k razvoju občine. Od leta 2006 sem župan občine Tržič. Dvakrat sem bil izvoljen tudi za poslanca Državnega zbora. Za časa mojega županovanja se je bilančna vsota občine, zaradi velikega investicijskega ciklusa, povečala za več kot 4x, hkrati se je zadolženost občine v tem času znižala, likvidnost pa izboljšala.

Sem veteran vojne za Slovenijo. V prostem času veliko pozornosti posvečam sodelovanju s številnimi društvi in s krajevnimi skupnostmi. Kot ljubitelj narave sem okoljevarstvenik, mali ekološki kmetovalec in čebelar. Sem predan športnik, ki sodeluje na različnih športnih dogodkih. Blizu so mi tudi ekipni športi, kot so košarka, nogomet, hokej in kegljanje. Lastnosti, na katere sem najbolj ponosen, so: poštenost, iskrenost, optimizem ter ljubezen do živali in narave. Sem človek dejanj in ne le besed. Sem poročen, z ženo Janjo sva ponosna starša dveh otrok in imava tri vnuke.

Zakaj sem se odločil kandidirati za poslanca?

Čutim, da so pri upravljanju države potrebne spremembe. Da se moram angažirati in poskušati stvari izboljšati. Se izpostaviti. Zaslužimo si Slovenijo v kateri je pomembno kaj znaš, ne koga poznaš. To moje prepričanje me je vodilo k odločitvi za kandidaturo na državnozborskih volitvah. Ni dovolj kritizirati, pisati sporočila po družbenih omrežjih in stati ob strani. Potrebno je trdo delati in stalno ustvarjati. Ljudem je potrebno ponuditi izbiro. Mirno, strpno, konstruktivno in dostojanstveno. Zaslužimo si pacientu prilagojen zdravstveni sistem, stabilno poslovanje države in pokojninske blagajne, večjo samooskrbo pri hrani in energiji, predvsem pa več medsebojnega spoštovanja in povezovanja. Poudarjajmo kar nam je skupnega, kar nas povezuje in ne kar nas prepira in ločuje. Smo in ostanimo še najprej dobri državljani ponosne Slovenije. V viharju in prepiru v svetu nas je malo, zato je naša povezanost nujna.

 

Iščite po celotni spletni strani: