Slovenj Gradec
Dušan Stojanovič
DusanStojanovic
DusanStojanovic

Rojen sem v Slovenj Gradcu. Pot medijskega delavca sem začel leta 1989 kot zunanji sodelavec Radia Slovenija, nadaljeval pa na regionalni radijski postaji Koroški radio Slovenj Gradec. V obdobju 1997-2022 sem bil zaposlen na slovenjgraški mestni občini kot sodelavec za odnose z javnostmi in mednarodno sodelovanje. Od leta 1997 sem deloval v Mednarodni organizaciji mest glasnikov miru Združenih narodov in sem leta 2007 postal tudi namestnik generalnega sekretarja te asociacije ter njen predstavnik v Ekonomskem in socialnem svetu OZN.

Pogosto sem se udeleževal - tudi kot poročevalec - mednarodnih forumov na temo svetovnega miru, jedrskega razoroževanja, javne diplomacije ter mednarodnega in medkulturnega sodelovanja. Sem tudi član in nekdanji predsednik Lions kluba Slovenj Gradec in ustanovni član gledališkega združenja Koroški deželni teater.

Sicer sem po izobrazbi diplomant marketinga, družbenih medijev in odnosov z javnostmi, trenutno pa končujem magistrski študij marketinga. Sem poznavalec avdiovizualnih, spletnih, medijskih, TK in drugih digitalnih tehnologij.

Kot poslanec sem dejaven predvsem na področju zunanje politike. Sem podpredsednik odbora za zunanjo politiko ter vodja delegacije državnega zbora za sodelovanje z Organizacijo za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Poleg tega serm član delegacije v Parlamentarni skupščini Unije za Sredozemlje ter predsednik parlamentarnih skupin prijateljstva z Japonsko in s Ciprom. V državnem zboru pa sem tudi član odbora za kulturo ter komisij za zamejce in Slovence po svetu in za peticije, človekove pravice in enake možnosti.

Iščite po celotni spletni strani: