VE

Volilna enota V

VO

Volilni okraj Slovenj Gradec

Poslanska pisarna

Meškova ulica 2, Slovenj Gradec

Rojen sem v Slovenj Gradcu. Pot medijskega delavca sem začel leta 1989 kot zunanji sodelavec Radia Slovenija, nadaljeval pa na regionalni radijski postaji Koroški radio Slovenj Gradec. V obdobju 1997-2022 sem bil zaposlen na slovenjgraški mestni občini kot sodelavec za odnose z javnostmi in mednarodno sodelovanje. Od leta 1997 sem deloval v Mednarodni organizaciji mest glasnikov miru Združenih narodov in sem leta 2007 postal tudi namestnik generalnega sekretarja te asociacije ter njen predstavnik v Ekonomskem in socialnem svetu OZN.

Svoje delo poslanca dojemam kot poslanstvo v duhu aktivnega državljanstva, odgovornosti do okolice in družbe nasploh. Svet je žal na razpotju, a prepričan sem, da bomo ubrali pravo pot: pot razuma, človečnosti, sožitja in mirnega sobivanja.

Pogosto sem se udeleževal – tudi kot poročevalec – mednarodnih forumov na temo svetovnega miru, jedrskega razoroževanja, javne diplomacije ter mednarodnega in medkulturnega sodelovanja. Tudi kot poslanec sem posebej dejaven na področju zunanje politike.

Sem tudi član in nekdanji predsednik Lions kluba Slovenj Gradec in ustanovni član gledališkega združenja Koroški deželni teater. Sicer sem po izobrazbi diplomant marketinga, družbenih medijev in odnosov z javnostmi, trenutno pa končujem magistrski študij marketinga. Sem poznavalec avdiovizualnih, spletnih, medijskih, TK in drugih digitalnih tehnologij.

Mislec in mirovnik Mahatma Gandhi je nekoč dejal, da lahko spremembe v svetu generiramo zgolj mi sami. To je bila tudi moja motivacija zadnja tri desetletja, v službi lokalne skupnosti. Svoje sedanje delo poslanca pa dojemam kot poslanstvo v duhu aktivnega državljanstva, odgovornosti do okolice in družbe nasploh. Svet je žal na razpotju, a prepričan sem, da bomo ubrali pravo pot: pot razuma, človečnosti, sožitja in mirnega sobivanja.

Po vseh dosedanjih zgodovinskih izkušnjah si ne predstavljam, da bi naši zanamci morali živeti v ruševinah, lakoti, strahu; v pomanjkanju demokratičnih vrednot in civilizacijskih dosežkov, za katere so naši predhodniki desetletja zastavljali vse, tudi svoja življenja. Le mi sami smo lahko sprememba. Več nas bo aktivnih, več bo tudi razuma, miru, varnosti in napredka za vse.

Sledi mi

Odbori v katerih sodeluje

Podpredsednik Odbora za zunanjo politiko Član Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti Član Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Član Odbora za kulturo