VE

Volilna enota VIII

VO

Volilni okraj Lendava

Poslanska pisarna

Glavna ulica 49, Lendava

Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani profesor zgodovine in geografije, tik pred zaključkom doktorskega študija. Raziskovalno je moja strast judovska zgodovina Prekmurja, ki je pomembna, a pogosto spregledana etapa nacionalne zgodovine. Z veliko zanimanja pa raziskujem tudi področji kulturne zgodovine in zgodovine migracij.

Zakaj politika? Preprosto, ker verjamem, da je edini način součinkovanja na razvoj družbe in posledično skupnosti tudi udejstvovanje v politiki.

Po letih udejstvovanja v lokalni politiki sem se pridružil ekipi dr. Roberta Goloba. Verjamem namreč, da lahko tako s svojim razumevanjem potreb domače lokalne skupnosti in regije ter zgodovinskega razvoja naše države, kot tudi s svojo osebno energijo prispevam košček k celotni zgodbi, ki bo popeljala našo domovino v lepši jutri. In nenazadnje tudi zaradi tega, ker sem prepričan, da na mladih svet stoji, in odgovornost je treba prevzemati.

Pogosto povem, da le tisti, ki dobro pozna svojo zgodovino, lahko pogleda proti prihodnosti. A se po drugi strani tudi zavedam, da je s sidrom preteklosti le stežka poleteti proti prihodnosti. Kot vedno je resnica nekje na sredini, v dialogu med obema stvarnostma. V tem dialogu si tudi želim soustvarjati Slovenijo prihodnosti. Politika ni vedno prijetna, a je nujna, če želimo ohraniti demokratične standarde in boj za človekove pravice, boj za pravico izražanja in boj za ohranjanje glavnih temeljev naše družbe.

Sledi mi

Odbori v katerih sodeluje

Podpredsednik Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Član Ustavne komisije Član Komisije za narodni skupnosti Član Odbora za gospodarstvo Član Odbora za kulturo