Sežana
Andreja Živic
AndrejaZivic
AndrejaZivic

Prihajam iz Skopega pri Dutovljah in sem diplomirana ekonomistka. Tri desetletja sem delala v gospodarstvu kot specialistka za davke in dajatve v velikem mednarodnem podjetju, na začetku poslovne poti pa sem pridobila izkušnje predvsem z malimi in srednje velikimi podjetji, večinoma v zasebni lasti. Različne gospodarske politike in zakonodajne spremembe so me skozi leta naučile podjetniškega razmišljanja in pogleda v boljši jutri, nenehni razvoj in kar je najpomembneje – sodelovanja in povezovanja na vseh ravneh.

Zaradi osebne življenjske izkušnje - imam otroka s posebnimi potrebami - sem zelo zgodaj na lastni koži občutila šibkosti v socialnem, zdravstvenem in šolskem sistemu. Tisti, ki me poznajo, vedo, da sem borka za najranljivejše, kot tudi borka za transparentnost in konstruktivni dialog. Pred desetletji sem z dobrim in konstruktivnim sodelovanjem z lokalno skupnostjo pripomogla k ustanovitvi prvega razvojnega oddelka za predšolske otroke s posebnimi potrebami v Sežani, bila sem prva mama v regiji, ki je dosegla začetke deinstitucionalizacije otrok s posebnimi potrebami, za kar se bom tudi v bodoče zavzemala tako v naši regiji kot tudi na državni ravni.

Odločitev za poslansko kandidaturo je bila težka. Ampak samo nekaj dni. Nato sem si priznala, da ne morem več nemo opazovati razklanosti naše družbe in tedanje vladajoče politične elite, ki je ogrozila svobodno miselnost in svobodno delovanje družbe. Želim živeti v svobodni državi. Vrednote, ki jih imam, tudi živim: poštenost, spoštovanje, vključevanje in konstruktivno sodelovanje. To pa so tudi temeljne vrednote Gibanja Svoboda. V svoji poklicni karieri sem jih imela priložnost spoznati tudi pri svojem večletnem direktorju dr. Robertu Golobu, zdajšnjemu predsedniku vlade. Možnost nenehnega učenja, medgeneracijski prenos znanja, konstruktivni dialog za ustvarjalne rešitve nadaljnjega razvoja, razvoj in vključevanje mlade generacije na vseh ravneh delovanja je samo nekaj ključnih področij, ki jih zasledujem v svojem političnem udejstvovanju.

Kot poslanka želim prisluhniti potrebam ljudi in skupaj z njimi graditi socialno, pravično, solidarno, svobodno in odprto družbo. Zaslužimo si jo!

Profili na družbenih omrežjih:

Iščite po celotni spletni strani: