VE

Volilna enota II

VO

Volilni okraj Sežana

Poslanska pisarna

Upravna enota Sežana, Partizanska cesta 4, Sežana

Prihajam iz Skopega pri Dutovljah in sem diplomirana ekonomistka. Tri desetletja sem delala v gospodarstvu kot specialistka za davke in dajatve. Različne gospodarske politike in zakonodajne spremembe so me skozi leta naučile podjetniškega razmišljanja in pogleda v boljši jutri, nenehni razvoj in kar je najpomembneje – sodelovanja in povezovanja na vseh ravneh.

Želim prisluhniti potrebam ljudi in skupaj z njimi graditi socialno, pravično, solidarno, svobodno in odprto družbo. Zaslužimo si jo!

Zaradi osebne življenjske izkušnje – imam otroka s posebnimi potrebami – sem zelo zgodaj na lastni koži občutila šibkosti v socialnem, zdravstvenem in šolskem sistemu. Tisti, ki me poznajo, vedo, da sem borka za najranljivejše, kot tudi borka za transparentnost in konstruktivni dialog. Pred desetletji sem z dobrim in konstruktivnim sodelovanjem z lokalno skupnostjo pripomogla k ustanovitvi prvega razvojnega oddelka za predšolske otroke s posebnimi potrebami v Sežani, bila sem prva mama v regiji, ki je dosegla začetke deinstitucionalizacije otrok s posebnimi potrebami.

Za poslansko kandidaturo sem se odločila, ker nisem mogla več nemo opazovati razklanosti naše družbe in tedanje vladajoče politične elite, ki je ogrozila svobodno miselnost in svobodno delovanje družbe. Želim živeti v svobodni državi. Vrednote, ki jih imam, tudi živim: poštenost, spoštovanje, vključevanje in konstruktivno sodelovanje. To pa so tudi temeljne vrednote Gibanja Svoboda.

Možnost nenehnega učenja, medgeneracijski prenos znanja, konstruktivni dialog za ustvarjalne rešitve nadaljnjega razvoja, razvoj in vključevanje mlade generacije na vseh ravneh delovanja je samo nekaj ključnih področij, ki jih zasledujem v svojem političnem udejstvovanju.

Sledi mi

Odbori v katerih sodeluje

Podpredsednica Odbora za pravosodje Članica Odbora za finance Članica Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide