Sežana
Andreja Živic
AndrejaZivic
AndrejaZivic

Prihajam iz Skopega pri Dutovljah in sem diplomirana ekonomistka. Tri desetletja delam v gospodarstvu kot specialistka za davke in dajatve na velikem mednarodnem podjetju, na začetku poslovne poti pa sem imela izkušnje predvsem z malimi in srednje velikimi podjetji pretežno v 100 % zasebni lasti. Različne gospodarske politike in zakonodajne spremembe so me skozi leta naučile podjetniškega razmišljanja in samega pogleda v boljši jutri, nenehen razvoj in kar je najpomembneje – sodelovanja in povezovanja na vseh ravneh.

Zaradi osebne življenjske izkušnje (imam otroka s posebnimi potrebami) sem zelo zgodaj na lastni koži občutila šibkosti v socialnem, zdravstvenem in šolskem sistemu. Tisti, ki me poznate, veste, da sem borka za najranljivejše, kot tudi borka za transparentnost in konstruktiven dialog. Pred desetletji sem z dobrim in konstruktivnim sodelovanjem z lokalno skupnostjo pripomogla k ustanovitvi prvega razvojnega oddelka za predšolske otroke s posebnimi potrebami v Sežani, bila sem prva mama v regiji, ki je dosegla začetke deinstitucionalizacije otrok s posebnimi potrebami, za kar se bom tudi v bodoče zavzemala tako v naši regiji kot tudi na državnem nivoju.

Odločitev za kandidaturo je bila težka. Ampak samo nekaj dni. Nato sem si priznala, da ne morem več nemo opazovati razklanosti naše družbe ter sedanje vladajoče politične elite, ki odvzema svobodno miselnost in svobodno delovanje družbe. Želim živeti v svobodni državi. Vrednote, ki jih imam, gojim v sebi in tudi živim – poštenost, spoštovanje, vključevanje, konstruktivno sodelovanje, so tudi temeljne vrednote Gibanja Svoboda . V svoji karieri sem jih imela priložnost spoznati tudi pri svojem večletnem direktorju dr. Robertu Golobu. Možnost nenehnega učenja, medgeneracijski prenos znanja, konstruktivni dialog za ustvarjalne rešitve nadaljnjega razvoja, razvoj in vključevanje mlade generacije na vseh ravneh delovanja je samo nekaj ključnih področij, ki jih nameravam zasledovati v svojem političnem udejstvovanju.

Če mi boste zaupali svoj glas, bom s kulturnim dialogom, spoštljivo ter vključujočo komunikacijo na vseh ravneh družbe, podpirala in se zavzemala za regionalni razvoj Krasa in Brkinov.
Posebej bom svojo aktivnost usmerjala v zagotavljanje čiste vode na Krasu in v naši državi. Sežana postaja vse bolj mesto študentov. Mladi, na vaši strani sem!
Želim vam prisluhniti in se z vami povezovati s skupnimi močmi vseh dobromislečih pa graditi socialno, pravično, solidarno, svobodno in odprto družbo. Zaslužimo si jo!

Profili na družbenih omrežjih:

Iščite po celotni spletni strani: