Funkcija

Minister za okolje, podnebje in energijo

Izobrazba

Magistriral je na Fakulteti za elektrotehniko

Dodatno

Magistriral je na temo zmanjšanja porabe električne energije pri zunanji razsvetljavi

Diplomiral in magistriral sem na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Svojo poklicno pot sem začel leta 2001 v podjetju Elektro Celje, kjer sem prevzel vodenje nakupa in prodaje električne energije, nato sem postal vodja enote in kasneje še izvršni direktor trženja z energijo.

V omenjenih vlogah sem poskrbel za dvig učinkovitosti in uspešnosti, za razvoj in prenovo procesov ter upravljanje energetskega portfelja.

Leta 2009 sem se zaposlil v podjetju GEN-I kot vodja projektov za razvoj poslovanja v tujini in aktivno sodeloval pri uspešnem prodoru podjetja na tuje trge na področju prodaje.

Leto zatem sem postal vodja službe prodaje ključnim kupcem – v času mojega vodenja sem skupaj z ekipo dosegel, da je GEN-I postal največji dobavitelj električne energije v Sloveniji. 

Prvega junija 2022 je postal minister za infrastrukturo, po rekonstrukciji vlade pa minister za okolje, podnebje in energijo.  Kot pravi, ministrstvo, ki ga vodi, skrbi za učinkovito energetsko preskrbo in uvajanje sodobnih energetskih politik, s posebnim poudarkom na pospešenem povečevanju deleža obnovljivih virov energije.