Funkcija

Minister za notranje zadeve

Izobrazba

Magister javne uprave

Dodatno

Avtor knjige Delam protokol

Od leta 1991 sem bil zaposlen na Ministrstvu za obrambo. Kot pripadnik Slovenske vojske sem opravljal različne naloge in dosegel čin višjega štabnega vodnika. Bil sem odlikovan z bronasto medaljo generala Maistra in srebrno medaljo Slovenske vojske, kot udeleženec v vojni za Slovenijo pa s spominskim znakom Stražnice 1991.

Od leta 2015 sem bil zaposlen v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kjer sem med drugim vodil Regijski center za obveščanje Kranj. 

V letih 2018–2020 sem bil v vladi Marjana Šarca minister za notranje zadeve. Vodenje Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino sem prevzel 24. junija 2022 in jo vodil do imenovanja za ministra za notranje zadeve.  

Prosti čas, če se le da, preživljam z družino. Imam srečo, da živim v izjemnem naravnem okolju, kjer imam veliko možnosti za sprostitev v naravi.  

V 15. Vladi Republike Slovenije pod vodstvom Roberta Goloba opravlja funkcijo notranjega ministra. Pravi, da Slovenija s svojimi nacionalnimi pobudami vseskozi sooblikuje skupne evropske politike na področju notranjih zadev.  

Sledi mi