Vodja poslanske skupine Borut Sajovic na tretjem programu TV Slovenija o zdravstveni reformi in reformi sistema plač v javnem sektorju.

Vodja poslanske skupine Borut Sajovic na tretjem programu TV Slovenija o zdravstveni reformi in reformi sistema plač v javnem sektorju.

Uvodoma je spomnil, da »smo prve korake za izboljšanje stanja zdravstvenega sistema že naredili lansko leto z interventnim zakonom, s katerim je zdravstveni sistem dobil dodatnih 200 milijonov za skrajševanje čakalnih vrst«. Zdravstvena reforma se oblikuje in vse rešitve bodo oblikovane v sodelovanju s širokim krogom deležnikov, je poudaril: »V Svobodi in vladni koaliciji ocenjujemo, da je čas, da imamo voljo, znanje, odločnost in politično moč, da trend na področju javnega zdravstva, kjer v več kot treh desetletjih samostojne države žal ni bilo pravih rešitev za njegovo krepitev, obrnemo v pravo smer.”

Tudi reforma sistema plač v javnem sektorju je v nastajanju: »Pogajanja in pogovori s sindikati potekajo. Trenutni sistem je nevzdržen. Masa plač se povečuje, ne da bi bile storitve javnega sektorja boljše in kakovostnejše. Ko govorimo o reformi plačnega sistema, ne govorimo samo o višini plače. Pomembna je tudi pravičnost, možnost nagrajevanja, javni sektor mora postati privlačen za mlade. Seveda pa mora biti plača odvisna od kakovosti opravljenega dela.«

Za konec oddaje je Sajovic poudaril, da si »pri reformah želimo širokega soglasja, saj so nujne za boljšo državo«.  

Celoten pogovor si lahko ogledate tukaj.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo