Tamara Kozlovič je bila gostja v oddaji 24ur zvečer.

Tamara Kozlovič, poslanka Svobode in predsednica parlamentarnega odbora za zdrasvtvo je včeraj gostovala v oddaji 24ur zvečer.

»Včerajšnja razprava, ki je trajala več kot 7 ur, v kateri praktično nismo slišali nič novega in ponavljanje enih in istih besed, zagotovo niso konstruktivna pot do nove zdravstvene reforme,« je uvodoma opozorila Tamara Kozlovič. A vseeno ostaja optimistična, saj se »pogledi vseh petih parlamentarnih strank ne razlikujejo prav veliko. Vsi imamo skupen jasen cilj, to je dostopno, kakovostno, transparentno in učinkovito javno zdravstvo. In ta cilj nas mora družiti. Ne bodimo politikanski, spremenimo navade, ker vemo – 30 let se je na tak način delalo v parlamentu, pa danes po vsem tem času nimamo zdravstvene reforme, ki jo Slovenija potrebuje že desetletja«.

»Tokrat imamo prvič priložnost rešiti izzive v zdravstvu. Koalicijski partnerji smo podpisali zavezo, v kateri je 10 prioritet, med njimi je centralizirano javno naročanje, celovita prenova financiranja, ureditev področja absentizma, prenova nadzora in vodenja javnih zavodov, ureditev koncesij, kadri v zdravstvu, reševanje problematike družinske in urgentne medicine, strukturna prenova ZZZS, tudi reforma plačnega sistema javnih uslužbencev,« a tega žal ne moremo narediti v tridesetih dneh, je pojasnila, ker se v tako kratkem času ne da izvesti kakovostne reforme, ki bo funkcionirala tudi čez deset let.

Konstruktivno bomo uresničili vseh teh deset prioritet s številkami, z ukrepi, se pogovorili kaj je boljše in kaj ne, je poudarila in zaključila: »Naša odgovornost, poslancev tega mandata je, da najdemo pravo pot do učinkovite zdravstvene reforme

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo