Predstavnica Gibanja Svoboda Sanja Ajanović Hovnik v soočenju o noveli zakona o vladi na N1.

Predstavnica Gibanja Svoboda Sanja Ajanović Hovnik v soočenju o noveli zakona o vladi na N1.

Prav je, da premier organizira delo vlade tako, da bo ta učinkovito dosegla cilje, ki si jih je zastavila, je o ključni rešitvi novele zakona o vladi dejala Sanja Ajanović Hovnik. »V državi imamo že vrsto let težave s stanovanjsko politiko za mlade, dolgotrajno oskrbo, z vprašanji prihodnosti tako starejših kot mlajših, šolske in razvojne politike, podnebnih sprememb. To so teme in izzivi, ki se leta niso reševali verjetno tudi zato, ker so bila ta področja razdeljena med različnimi ministrstvi in iz tega smo ugotovili, da pri obstoječi organizaciji ministrstev ne moremo učinkovito nasloviti izzivov, ki so ključni in za katere se je naša koalicija zavezala, da jih bo reševala.«

Gre za reorganizacijo že obstoječih resorjev, kar pomeni, da ne bo ne novih zaposlitev na ministrstvih ne novih stroškov, kar vladi očitajo pobudniki referenduma, stranka SDS. »Nova ministrstva, ki bodo ustanovljena, bodo zaposlovala ljudi, ki so že zdaj zaposleni, sektorji se bodo selili med ministrstvi in zaradi tega ne bo niti novih zaposlitev na ministrstvih niti ne bo dodatnih stroškov,« je zavrnila očitke SDS.

Je pa izrazila začudenje, da domnevno povečevanje administrativnega aparata skrbi prav SDS, stranko, ki je tik pred zaključkom svojega mandata pospešeno zaposlovala za nedoločen čas in tudi v času, ko je bila sama na oblasti, ni zmanjšala administrativnega aparata. »Smešno je, da o tem govorite vi, ki ste pospešeno kadrovali, ki ste pospešeno siromašili to državo, ki ste ustanavljali urade, kakršen je bil tisti za demografijo, in zaposlovali kadre – ve se, katere – pri čemer sploh ni bilo jasno, kakšne so sploh naloge organov, ki ste jih ustanavljali. Nekaterim svojim izbrancem ste s tem le hoteli zagotoviti varne službe in se iti ideološke igre, kar ves čas počnete,« je odvrnila poslancu SDS Branku Grimsu.

Kot je dodala, SDS pač še vedno ne more sprejeti poraza na aprilskih volitvah: »Zato delate vse, kar je v vaši moči, da tej vladi preprečite učinkovito delo. Najbolj se bojite tega, da bi naša vlada izpolnila svoje obljube. Tega vas je na smrt strah.«

Za vse »argumente«, ki jih v kampanji ponavlja SDS, pa je dejala, da  »je treba pač jasno povedati, da so to floskule in zavajanja in da gre v resnici zgolj in samo za nagajanje.« Zato je treba v nedeljo, 27. novembra, glasovati 3xZA!

Celotno soočenje si lahko ogledate tukaj.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo