Minister za finance in podpredsednik vlade v oddaji Politično na RTV o aferi sodna stavba in odnosih med koalicijskimi strankami ...

Minister za finance in podpredsednik vlade v oddaji Politično na RTV o aferi sodna stavba in odnosih med koalicijskimi strankami. 

»Dejstvo je, da v največji stranki, Gibanju Svoboda, predvsem zato, ker gre za novo stranko na političnem prizorišču in ker je v tej stranki veliko ljudi, ki prej nismo bili v politiki, vidimo stvari drugače, kot jih vidijo dolgoletni politiki. Eden izmed tipičnih primerov je tudi afera sodna stavba,« je v oddaji Politično na Televiziji Slovenija dejal podpredsednik Vlade RS in minister za finance, Klemen Boštjančič.  

Kot je še dejal, ni nobenega dvoma, da je šlo pri sodni stavbi marsikaj narobe in opozoril, da je s takimi praksami treba prekiniti. »Ne prekine se jih tako, da se jih pomete pod preprogo, tako je delovala prejšnja vlada.« Povedal je, da na tako politiko Gibanje Svoboda absolutno ne pristaja, nepravilnosti je treba razčistiti. »Verjamem, da je to preprosto edini način, da začnemo čistiti Avgijev hlev slovenske politike.«  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo