Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic v oddaji 24ur zvečer o ideoloških delitvah v družbi.

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic v oddaji 24ur zvečer o ideoloških delitvah v družbi.

»Živimo v času in v državi, kjer po porazu današnje opozicije na prejšnjih volitvah ne mine dan, ne da bi bilo nekaj narobe. Vrstijo se pozivi k hujskaštvu, nasilju, stalnim delitvam. Ustvarja se država, ki gleda v preteklost. Mi želimo gledati v prihodnost,« je uvodoma povedal vodja poslanske skupine Svobode Borut Sajovic.

»Mi izpolnjujemo obljube, ki smo jih dal volivkam in volivcem, da bomo ideološke, nesmiselne poteze prejšnje vlade odpravili in smo tudi jih, tako na področju covida, represije, kazni, kot tudi kot na področju ideoloških praznikov, ki jih ljudje niso vzeli za svoje,« je še poudaril.

»Tisti, ki iščejo prepir in jim je ustvarjanje izrednih razmer ter delovanje v izrednih razmerah stalnica delovanja, bodo razlog za to našli vedno in povsod,« ugotavlja Sajovic. Pri tem pa je opozoril tudi na vedno bolj negativno vlogo SDS in njenega predsednika pri kandidaturi Slovenije za nestalno članstvo v Varnostnem svetu OZN: »Projekt je bil začet v mandatu prejšnje vlade. Spoštljivo, z veliko truda se ga sedaj nadgrajuje in želimo si, da Slovenija v zapletenih mednarodnih razmerah uspe in okrepi svoj položaj. Tvit predsednika SDS o tej temi zagotovo ni v korist Slovenije, kot da bi si želeli, da ne uspemo. Jaz imam občutek, da kdaj pozabljamo, da smo vsi Slovenke in Slovenci, sinovi enega naroda.«

Prav tako je Sajovic še enkrat izrazil prepričanje, da je ukvarjanje z zgodovino in delitvami nesmiselno, saj se je treba posvetiti izzivom, ki jih trenutno že rešuje vlada: »Življenje v tej državi je zahtevno, je zapleteno. Kopica sistemov na področju našega skupnega življenja je nazadovalo, propadalo desetletja in desetletja. Zdaj počasi, preudarno, s širokim soglasjem iščemo rešitve in jaz sem optimist, da jih bomo tudi našli, če bomo le fokus nas vseh usmerili na realne probleme in tiste rešitve, ki izboljšujejo življenje ljudi,« je povedal Sajovic.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo