»Evropska unija je politična in socialna inovacija. Je projekt miru,« je kandidat za evropskega poslanca Gibanja Svoboda dejal na soočenju kandidatov in kandidatk za evropske poslanke in poslance, ki ga je sredi aprila v Ljubljani organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Tema razprave je bila evropska industrija in njena prihodnost. Kot so dejali predstavniki GZS, v Sloveniji industrija materialov podpira zeleni prehod, vendar potrebuje pomoč države. Uroš Brežan je povedal, da je Evropa blaginje naš skupen cilj, zato v Evropi to industrijo, ki ima visoke okoljske standarde, podpiramo. Zanesljiva energetska oskrba v Evropi je nujen pogoj za nadaljnji razvoj industrije.

Evropska unija je politična in socialna inovacija. Je projekt miru.

Evropska unija povezuje države članice v zvezo miru in sodelovanja, tudi na gospodarskem področju. Uroš Brežan, kandidat Svobode za evropskega poslanca, je na posvetu izpostavil unikatnost ideje Unije in dejal, da tudi na gospodarskem področju morda potrebujemo novo inovacijo.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo