Prepričljiva izvolitev Slovenije na položaj nestalne članice v Varnostnem svetu OZN je izjemen uspeh slovenske vlade in diplomacije, ki potrjuje, da se je Slovenija v mednarodni skupnosti ...

Prepričljiva izvolitev Slovenije na položaj nestalne članice v Varnostnem svetu OZN je izjemen uspeh slovenske vlade in diplomacije, ki potrjuje, da se je Slovenija v mednarodni skupnosti uveljavila kot pomembna partnerica.

V Svobodi izrekamo čestitke vladi, zunanji ministrici Tanji Fajon ter vsem slovenskim diplomatkam in diplomatom, ki so bili vključeni v ta proces in so se od napovedi kandidature za nestalno članstvo trudili, da je cilj postal realnost.

Zavedamo se izjemnega pomena, ki ima ga članstvo v Varnostnem svetu za našo državo, pa tudi odgovornosti, ki jo prinaša. V Svobodi smo prepričani, da lahko Slovenija odločilno pripomore k dodatni zaščiti človekovih pravic in temeljnih svoboščin, krepitvi multilateralizma in trajnostnega razvoja, poleg tega pa prevzame pomembno vlogo pri prizadevanju za reformo Varnostnega sveta in izboljšanju delovanja celotne OZN ter na ta način še poveča moč organizacije pri preprečevanju konfliktov in ohranjanju miru in varnosti po svetu.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.