Oblikovala se je parlamentarna preiskovalna komisija, ki bo preverjala sume nezakonitega financiranja predvolilnih kampanj.

Novoustanovljena parlamentarna preiskovalna komisija bo pod drobnogled vzela sum nezakonitega financiranja volilne kampanje različnih političnih strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami. Predsednica komisije je poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek.

Predmet preiskave bo med drugim:

  • Poslovanje družb Nova24TV, Nova hiša in Nova Obzorja in s tem povezano morebitno nezakonito financiranje stranke SDS iz tujine.
  • Sklepanje oglaševalskih pogodb državnih podjetij Telekoma Slovenije, Pošte Slovenije in Petrola – ali je prek financiranja oglaševalskih vsebin prišlo do prikritega plačevanja politične vsebine pred volitvami.
  • Telekomova prodaja Planet TV madžarski družbi TV2 Adria,

Komisija si bo pri svojem delu pomagala tudi z gradivom in ugotovitvami preiskovalne komisije, ki se je s podobno tematiko ukvarjala v preteklem mandatu.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo