V soboto popoldne so se na ustanovni seji zbrali člani Gibanja Svoboda Celje in formalizirali delovanje stranke v Mestni občini Celje. Ustanovnega zbora se je kot gost udeležil tudi župan MO Celje ...

V soboto popoldne so se na ustanovni seji zbrali člani Gibanja Svoboda Celje in formalizirali delovanje stranke v Mestni občini Celje. Ustanovnega zbora se je kot gost udeležil tudi župan MO Celje Matija Kovač, na zboru pa sta sodelovala tudi celjska poslanca Svobode Miha Lamut in Janja Sluga.

Predsednik Lokalnega odbora Svobode Celje je postal Primož Posinek. Na zboru so za člana Izvršnega odbora stranke izvolili Tanjo Leder in Uroša Lesjaka, sicer tudi podžupana MO Celje. Lokalni odbor Svobode v Celju ima tri podpredsednike in sicer Vesno Stojanović, Flurino Ametaj in Andreja Urankarja. Člani Izvršnega odbora so po funkciji še poslanec Miha Lamut, vodja svetniške skupine Svobode v Mestnem svetu Simon Jevšinek, Inge Kobe, sekretarka Lokalnega odbora in pridružena članica, poslanka Janja Sluga.

Predsednik LO Svobode Celje Primož Posinek je v nagovoru povedal, da je po napornem volilnem letu 2022 in izjemnem uspehu Gibanja Svoboda tako v Celju kot na državni ravni, napočil čas, da lokalni odbor v celoviti organizacijski strukturi zavzeto nadaljuje s kreiranjem uspešne lokalne politike v dobro mesta in njegovih prebivalcev. Gibanje Svoboda je pripravljeno tvorno delovati pri razvoju mesta in za to prevzeti tudi svoj del odgovornosti. Poudaril je pomen konstruktivnega sodelovanja s celjskim županom Matijo Kovačem, ki ga je tudi povabil k pozdravnem nagovoru.

Celjski župan Matija Kovač se je zahvalil za vabilo in dejal, da je sodelovanje vodstva MO Celje s svetniško skupino Svobode v mestnem svetu eden od pomembnih temeljev izpolnjevanja predvolilnih obljub celjskim volivkam in volivcem.

Zbor članov se je seznanil še s programom dela Lokalnega odbora Svobode za leto 2023, ki je ambiciozen, predvsem pa v ospredje postavlja tesno sodelovanje z lokalnim okoljem, mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi pri reševanju različnih zaznanih težav v njihovem okolju. Pomemben programski poudarek Svobode je tudi korektno sodelovanje z županom, vodstvom Mestne občine Celje in ostalimi političnimi skupinami v Mestnem svetu.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo