V četrtek, 11. maja, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda v občini Radovljica in konstituirali lokalni odbor stranke v občini. Predsednica lokalnega odbora ...

V četrtek, 11. maja, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda v občini Radovljica in konstituirali lokalni odbor stranke v občini. Predsednica lokalnega odbora je postala Petra Logar. Za člana Izvršnega odbora Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Radovljica so člani izvolili Tanjo Markelj in Andreja Kokota, v skladu s strankinimi akti, pa je bila za sekretarko lokalnega odbora imenovana Alenka Lemut. Člana izvršnega odbora sta po funkciji še poslanka Državnega zbora Alma Intihar in Gregor Remec, vodja svetniške skupine v Občinskem svetu Občine Radovljica.

Predsednica Petra Logar je v kratkem nagovoru povedala, da je stranka na lanskih lokalnih volitvah dosegla dober rezultat tako na državni ravni, kot v Občini Radovljica, saj ima stranka v občinskem svetu tri svetnike. Občinski svetniki in člani Gibanja Svoboda so vključeni tudi v delovanje delovnih teles občinskega sveta. “Zavedamo se, da smo člani Gibanja Svoboda ljudje z veliko znanja in različnih generacij. To je naša velika prednost, zato smo skupaj lahko močnejši in uspešnejši pri doseganju zastavljenih ciljev. Vidimo precej izzivov, tako v urbanem delu, kot na podeželju naše zelene občine in prav je, da soustvarjamo njeno prihodnost. Odgovornost, svoboda, spoštovanje in zaupanje so pomembne vrednote naše stranke, zato bodo v vsakem trenutku vodilo našega delovanja. Napočil je čas, da lokalni odbor v celoviti organizacijski strukturi zavzeto nadaljuje delo, v dobro vseh Deželank in Deželanov, kot smo obljubili pred lanskimi lokalnimi volitvami. V slogi je moč,” je v nagovoru poudarila predsednica Petra Logar.

Člane je nagovorila tudi poslanka Državnega zbora Alma Intihar, ki je v ospredje postavila vprašanja v kakšni državi in občini želimo živeti, kje smo, kdo smo in kam gremo. “Odgovori na ta, na videz, preprosta vprašanja, so ključni za razumevanje lastne identitete, razumevanje skupnosti in naroda, ki mu pripadamo. Če izhajamo iz dejstva, da je vsak od nas individuum, kamenček v mozaiku te skupnosti, potrebujemo medsebojne vezi. Imenujmo jih človeški odnosi, ki pa naj temeljijo na vrednotah, ki jih zagovarjamo v Gibanju Svoboda. To so spoštovanje, solidarnost, zaupanje in odgovornost. Bodimo aktivni in razmišljajmo o lokalnih projektih. Poiščimo ideje za okrogle mize, na katere lahko povabimo pristojne ministre iz naših vrst in tako izboljšamo sodelovanje med državo in lokalno skupnostjo,” je podarila poslanka Državnega zbora Alma Intihar in dodala, da je pripravljena aktivno delovati v lokalnem odboru. Poslanka se je zahvalila tudi predsednici Petri Logar za pripravljenost prevzeti odgovorne naloge vodenja Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Radovljica.

Člani lokalnega odbora so se seznanili tudi z osnutkom programa dela, ki ga bo dokončno potrdil Izvršni odbor Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Radovljica. Po besedah predsednice je program dela realen in izvedljiv, med drugim pa načrtujejo tudi otvoritev poslanske pisarne v Radovljici in okroglo mizo o razvojnih izzivih Občine Radovljica. Izvršni odbor bo izvolil še podpredsednika lokalnega odbora stranke, predsednica pa je zbor članov seznanila, da sta za dve podpredsedniški mesti predlagana Alma Intihar in Domen Torkar.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo