Včeraj se je predstavil kandidat Gibanje Svoboda za župana Mestne občine Ptuj – Štefan Petek.

V Gibanju Svoboda smo za županskega kanidata v Mestni občini Ptuj izbrali Štefana Petka, ki ima izkušnje z vodenjem, zna delati z ljudmi ter je prepoznan in cenjen v lokalni skupnosti. Naš kandidat je dolgoletni ravnatelj ptujske Glasbene šole in navdušen glasbenik. Obljubil je, da se bo za mesto Ptuj boril tako zavzeto kot se je Dejan Zavec v času svoje športne kariere: »Ne obstaja noben problem, ki ga ne bi mogli rešiti skupaj z občankami in občani Mestne občine Ptuj«.

Poslanec Svobode Dejan Zavec pa je na predstavitvi poudaril: »Prepričan sem, da je stranka Gibanje Svoboda izbrala pravega, zaupanja vrednega človeka, ki je sposoben lokalnemu okolju dati ogromno in s svojo ambiciozno vizijo uspešno razvijati mesto Ptuj.«

S poslancem se je v svojem nagovoru strinjal tudi minister za infrastrukturo g. Bojan Kumer: »Od občanov sem slišal same pozitivne besede o tem, kakšna oseba je naš kandidat Štefan Petek in to me navdaja s še večjim optimizmom za Mestno občino Ptuj« .

Štefan Petek je s svojo ekipo pripravil podroben načrt razvoja občine, s katerim bi Ptuj utrdili kot turistično vabljivo destinacijo, oživeli staro mestno jedro, hkrati pa uredili primerno infrastrukturo ter tako ustvarili mesto priložnosti, v katero se bodo mladi radi vračali živet in delat.

V predstavitvi svojega programa je kot ključne razvojne projekte izpostavil:

  • nadgradnjo že začetega projekta izgradnje urgentnega centra;
  • konkretne akcije na področju turizma, s poudarkom na povezovanju zgodovine mesta, Ptujskega jezera, Term Ptuj in vseh drugih zakladov Mestne občine,
  • ustvarjanje novih priložnosti za mlade in izboljšanje njihovega položaja, da bi se ti začeli ponovno odločati za življenje in delo na Ptuju,
  • bistven premik pri izgradnji ptujske obvoznice.

Prav za pospešitev izgradnje obvoznice so si skupaj z infrastrukturnim ministrom mag. Bojanom Kumrom in poslancem Svobode že danes na terenu ogledali različne možnosti trase obvoznice. Skupaj s predstavniki lokalne samoiniciative so izmenjali konkretne vsebinske informacije, da bi čim hitreje rešili problematiko ptujske obvoznice, ki bremeni precejšnji del lokalnega prebivalstva.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo