Predsednica Državnega zbora Republike Slovenije Urška Klakočar Zupančič je na državni praznik kulture obiskala Kranj, mesto našega velikega pesnika Franceta Prešerna, kjer je bila slavnostna ...

Predsednica Državnega zbora Republike Slovenije Urška Klakočar Zupančič je na državni praznik kulture obiskala Kranj, mesto našega velikega pesnika Franceta Prešerna, kjer je bila slavnostna govornica ob otvoritvi Prešernovega semnja.

Med obiskom Kranja se je srečala tudi s člani regijskega centra Gibanja Svoboda Spodnje Gorenjske, poslankami Gibanja Svoboda Sandro Gazinkovski, Almo Intihar in Andrejo Kert ter predstavniki Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kranj. Predsednici Državnega zbora Republike Slovenije so sogovorniki predstavili projekte in dejavnosti, pomembne za kranjsko lokalno okolje in celotno Gorenjsko.

Sogovorniki so poudarili pomen slovenske kulture, umetnosti, ustvarjanja in negovanja jezika v časih, ko se soočamo z izzivi globalizacije tudi na področju kulture in umetnosti. Negovanje in podpiranje naše kulturne samobitnosti ostaja za narod tako pomembno, kot je bilo v preteklosti. Kot je v svojem Osebnem zapisu o kulturi in umetnosti predsednice Državnega zbora Republike Slovenije Urška Klakočar Zupančič zapisala na spletni strani Gibanja Svoboda: »Na slovenski kulturni praznik ne obujamo zgolj spomina na našega genialnega poeta, temveč proslavljamo tudi vso slovensko kulturo, srž naše narodne identitete in trdno ogrodje, okoli katerega se je skozi čas gradila in tudi zgradila narodna zavest, ki je prerasla v samozavest in nato v željo po samostojni državi.«

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo