Danes so se predstavili županske kandidatke in kandidati Gibanja Svoboda na Goriškem. Z udeležbo na predstavitvi jim je podporo izkazala tudi podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič.

Danes so se predstavili županske kandidatke in kandidati Gibanja Svoboda na Goriškem. Z udeležbo na predstavitvi jim je podporo izkazala tudi podpredsednica Gibanja Svoboda mag. Urška Klakočar Zupančič.

Da je lokalno okolje začetek vsega, se v Gibanju Svoboda dobro zavedamo. To je na današnji predstavitvi kandidatk in kandidatov na Goriškem poudarila tudi podpredsednica Gibanja Svoboda mag. Urška Klakočar Zupančič in dodala, da: »županje in župani lahko veliko naredijo za Slovenijo. Tudi od njih je odvisno, kakšna bo naša država. Verjamem, da naši kandidati sledijo pravim vrednotam. Vem, da bodo z občani ohranjali odprt in dostojen dialog«.

V Gibanju Svoboda stavimo na povezovanje zlasti v lokalnem okolju, saj meje občin pogosto ne veljajo za večje projekte. Zato so se danes skupaj predstavili naša županska kanidatka in kandidata iz Goriškega:

Samo Turel, županski kandidat v Mestni občini Nova Gorica,
Borut Zorn, županski kandidat v občini Renče-Vogrsko,
Nada Pirjevec, županska kandidatka v občini Ajdovščina.

Kandidat za župana v Mestni občini Nova Gorica Samo Turel: »Za kandidaturo sem se odločil zato, ker želim premakniti stvari v novogoriški občini, ki so zastale, in izkoristiti vse njene razvojne potenciale. Imam dobro ekipo, s katero smo so zastavili uresničljive projekte. Vlagali bomo v posodobitev degradiranih mestnih območij, posebno v industrijsko cono Meblo. Želimo rešiti tudi stanovanjsko problematiko z gradnjo nove stanovanjske soseske. Še bolj aktivno bomo pristopili k pripravi infrastrukture za Evropsko prestolnico kulture«.

Kandidat za župana v Občini Renče Vogrsko Borut Zorn: »Za kandidaturo sem se odločil zaradi spoštljivega dialoga, saj ta odpira vrata in daje možnost različnosti, da najdemo skupni imenovalec, s katerim lahko občine spet usmerimo na pot razvoja. Namen občine mora biti povezovanje. Voda je vir življenja, zato moramo skupaj s sosednjimi občinami urediti in razširiti namakalni sistem Vogršček. Zagnali bomo tudi projekt protipoplavne in protipožarne varnosti«.

Kandidatka za županjo v Občini Ajdovščina Nada Pirjevec: »Želim si, da bi bila periferija občine obravanavana enako kot osrednji del. Naslovili bomo predvsem povečanje bivalnih kapacitet. Zagotovili bomo zadostno število mest v vrtcih, saj je za razvoj otrok in razvoj občine pomembno, da otroci ostajajo v domačem okolju. Treba bo okrepiti tudi skrbstvo starejših«.

»Goriško je odprto, napredno in razmišljajoče ter razume načelo povezovanja in preseganja meja,« je ob koncu dogodka poudarila podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič. Kandidati pa so se strinjali, da je s tesnim sodelovanjem sosednih občin in s podporo države, ki ji zagotovo imajo, možno doseči prepotreben razvoj regije.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo