Na včerajšnji seji je Mestni svet Mestne občine Maribor obravnaval več pomembnih točk. Mestni svetniki Svobode v mariborskem občinskem mestnem svetu aktivno izpolnjujejo ...

Na včerajšnji seji je Mestni svet Mestne občine Maribor obravnaval več pomembnih točk. Mestni svetniki Svobode v mariborskem občinskem mestnem svetu aktivno izpolnjujejo obljube, ki jih je stranka dala volivkam in volivcem pred lanskimi lokalnimi volitvami, v katerih so med drugim poudarjali kakovost življenja v mestni občini in skrb za zdrave mestne finance.

Svetniki Svobode so podprli odlok o podrobnem prostorskem načrtu Pobrežja, ki bo omogočil začetek izgradnje 60 oskrbovanih stanovanj za starejše in odlok odlok o zelenih površinah ter povezavo z domom Danice Vugrinec. Podprli pa so tudi podrobni prostorski načrt na področju Dvorakove ulice, kjer se bo po zaključku postopka sprejemanja odloka lahko začela gradnja 60 neprofitnih stanovanj za mlade družine.

V razpravi v mestnem svetu je bilo sicer slišati tudi opozorila in pripombe, ki so se nanašale predsem na premalo načrtovanih parkirnih mest ob že siceršnem pomanjanju parkirnih mest v okolici in smiselnosti lokacije iz vidika razpoložljivosti vrtcev ter šol, vendar so potrebe po izgradnji tovrstnih stanovanj v mestu pretehtale, zato je mestni svet predlog potrdil.

Pred včerajšnjo sejo mestnega sveta je odbor za finance obravnaval tudi predlog proračuna MO Maribor. Mestni svetniki Svobode so na seji odbora opozarjali predvsem na previsoka predvidevanja na prihodkovni strani proračuna in na obseg zadolževanja, ki ga je predlog predvideval. Župan je ocenil, da so pripombe smiselneise je tudi zato in pred začetkom včerajšnje seje odločil, da obravnavo proračuna umakne z dnevnega reda.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo