Včeraj, 8. maja, se je v občini Šentilj konstituiral Lokalni odbor Gibanje Svoboda Šentilj. Predsednik lokalnega odbora je postal Boris Bezjak. V izvršni odbor sta bila v skladu s Pravilnikom o ...

Včeraj, 8. maja, se je v občini Šentilj konstituiral Lokalni odbor Gibanje Svoboda Šentilj. Predsednik lokalnega odbora je postal Boris Bezjak. V izvršni odbor sta bila v skladu s Pravilnikom o ustanavljanju, organiziranosti in delovanju lokalnih in regionalnih odborov stranke Gibanje Svoboda izvoljena Zdenka Ploj in Leon Friš.  Za sekretarja odbora je bil imenovan Dejan Vajnhandl.

Gibanje Svoboda je na lanskih lokalnih volitvah v Občini Šentilj doseglo odličen rezultat, saj je bilo v občinski svet izvoljenih pet svetnikov in svetnic. V kratkem nagovoru je predsednik lokalnega odbora Boris Bezjak poudaril pomen ustanovitve lokalnega odbora predvsem za občanke in občane Šentilja.

“Mnogokrat se sliši, da je občina Šentilj nekje na periferiji in prevečkrat smo se sami tudi tako obnašali. V preteklosti smo jo politično zanemarjali, odgovornost dobrega gospodarjenja pa smo zaupali napačnim ljudem, ki so razvili slabe prakse, kulturo strankarske politike upravljanja in politiko uslug za strankarsko pripadnost. Tak način dela je razdiralen in slab za skupnost, povzroča apatijo ljudi do politike in istočasno daje proste roke tistim, ki ne delajo za skupno dobro, pač pa za lastne ali strankarske koristi. Rezultat tega je slabo stanje Občine Šentilj. Kot kaže analiza izpred nekaj let, smo na samem dnu zdravstvenih kazalnikov, javnosti so informacije o upravljanju slabo dostopne, imamo kar nekaj resnih okoljskih težav, zaposlitve v stabilnih proizvodnih dejavnostih pa upadajo. Zaradi vsega naštetega je ustanovitev lokalnega odbora Gibanja Svoboda nujno potrebna. Ljudje so nezadovoljni s trenutnim stanjem in so odprti za drugačne pristope. V Gibanju Svoboda Šentilj moramo poslušati in slišati ljudi, istočasno pa vztrajati pri pravni državi, človekovih pravicah, ohranjanju narave in napredku glede življenjskega standarda občank in občanov. Lokalni odbor Gibanja Svoboda Šentilj bo toliko močan, koliko močni, zavzeti in strokovni bomo mi,” je bil odločen predsednik lokalnega odbora Boris Bezjak.

Ustanovitev lokalnega odbora sta pozdravila tudi poslanca Državnega zbora mag. Rastislav Vrečko in mag. Darko Krajnc. Slednji je poudaril, da bo kot poslanec, izvoljen v občini Šentilj, aktivno sodeloval in pomagal pri delovanju lokalnega odbora.

Člani lokalnega odbora so se pogovorili tudi o aktualnih dogajanjih v občini in kratkoročnem načrtu aktivnosti odbora, do naslednje seje pa bo pripravljen tudi načrt dela za leto 2023.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo