Na včerajšnjem zboru članov občine Selnica ob Dravi je bil ustanovljen Lokalni odbor Gibanja Svoboda Selnica ob Dravi, katerega predsednik je postal naš tamkajšnji svetnik Darko Flakus.

Na včerajšnjem zboru članov občine Selnica ob Dravi je bil ustanovljen Lokalni odbor Gibanja Svoboda Selnica ob Dravi, katerega predsednik je postal naš tamkajšnji svetnik Darko Flakus. Pri vodenju lokalnega odbora mu bodo pomagali novoimenovani sekretar Miloš Kukovič in  vodji tamkajšnje svetniške skupine Jurij Lep ter dr. Rija Erveš. Oba sta bila izvoljena v izvršni odbor lokalnega odbora. Zbora članov so se udeležili tudi predstavniki stranke Svoboda in dva poslanca državnega zbora. 

V uvodnem nagovoru je predsednik lokalega odbora Darko Flakus poudaril pomembnost lokalnega delovanja stranke in aktivnosti na terenu, izpostavil pa je tudi nekatere ključne tematike in problematike s katerimi se bodo soočali v prihodnosti: »V prvi vrsti se moramo na lokalni ravni aktivno soočiti z ustrezno sanacijo posledic naravnih ujm, da bodo lahko ljudje čim hitreje spet živeli v miru. Materialna škoda je opazna tako na komunalni infrastrukturi kot na energetski in komunikacijski, ogromno pa je škode tudi na zasebnem premoženju. Področje sanacije  je sigurno prioriteta. Gledati pa moramo tudi v prihodnost, da bo v primeru ponovnih naravnih katastrof škode čim manj.« Prisotne je seznanil tudi z nekaterimi projekti, ki jih nameravajo kot lokalni odbor izpeljati v prihodnosti. 

Prisotne sta nagovorila tudi naša poslanca v državnem zboru Lucija Tacer in Tomaž Lah. Oba pozdravljata proaktivnost odbora in začrtane cilje, poudarila pa sta pomembnost sodelovanja poslancev, terenskih ekip in lokalnih ekip: »Sodelovanje med poslanci in lokalnimi odbori je ključno za doseganje začrtanih ciljev v lokalnih okoljih. Le z medsebojno pomočjo bomo izkoristili poln potencial na lokalni ravni,« je povedala poslanka Svobode Lucija Tacer. 

Na zboru sta sodelovala tudi dva predstavnika glavne pisarne Gibanja Svoboda. Predstavnik mladih na terenu Blaž Juren je vse mlade člane in članice pozval k aktivnemu delovanju v občini. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo