V stranki Gibanje Svoboda smo se odločili, da bomo v drugem krogu županskih volitev v Mestni občini Celje podprli županskega kandidata Matijo Kovača.

V stranki Gibanje Svoboda smo se odločili, da bomo v drugem krogu županskih volitev v Mestni občini Celje podprli županskega kandidata Matijo Kovača.

V Gibanju Svoboda smo v predvolilni kampanji poudarjali, da Mestna občina Celje potrebuje novo energijo in sveže ideje. Zadolženost občine se je v zadnjem mandatu skokovito povečala, Celje pa je tudi med zadnjimi slovenskimi občinami, ki še nimajo občinskega prostorskega načrta (OPN), zato nima začrtane dolgoročne vizije, na katerih območjih se bodo gradila stanovanja za mlade družine, kje se bo razvijala industrija, ki ne obremenjuje okolja, in katera območja bodo namenjena zelenim in rekreacijskim površinam.

Matija Kovač je mlad arhitekt, ki je na županskih soočenjih dokazal, da ima vizijo razvoja našega knežjega mesta, s konstruktivnim dialogom pa zna povezovati, zato menimo, da bo dober župan. Odločitev o podpori v drugem krogu županskih volitev je bila zaradi vsega navedenega dokaj preprosta. Že v prvem krogu se je izkazalo, da so naša stališča in pogledi na razvoj mestne občine vsebinsko zelo podobni. V Gibanju Svoboda zato za župana mestne občine Celje podpiramo Matijo Kovača.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo