Točke so namenjene vsem občankam in občanom, ki potrebujejo pomoč npr. pri uporabi elektronske osebne izkaznice, dostopu do storitev na portalu eUprava, eZdravje, eDavki in podobno.

13. oktobra je po vsej Sloveniji zaživelo prvih 62 Digi Info točk od skupaj 222, ki jih uvaja Ministrstvo za digitalno preobrazbo, pri nas je točka na Obrtno-podjetniški zbornici v Domžalah. Točke so namenjene vsem občankam in občanom, ki potrebujejo pomoč npr. pri uporabi elektronske osebne izkaznice, dostopu do storitev na portalu eUprava, eZdravje, eDavki in podobno.

 

Otvoritve domžalske točke so se udeležili tudi predstavniki Gibanja Svoboda Domžale in sicer podpredsednica GS Domžale in občinska svetnica Mateja A. Kegel, vodja svetniške skupine GS Domžale Bojan Arh in občinski svetnik Gregor Horvatič ter predstavnik IO Tomaž Borštnar, sicer IT strokovnjak.

 

»Veseli nas, da je Digi Info točka dobila mesto na Obrtno-podjetniški zbornici Domžale, kjer tudi sicer stremijo k opismenjevanju naših občanov in občank na različnih področjih,« so povedali ob tem. Tudi tega izziva so se, kot sta nam zaupali direktorica Obrtno-podjetniške zbornice Domžale Karolina Kalan in pravnica in podjetniška svetovalka Mellanie Grudniik, lotili z veliko željo po tem, da pomagajo čim večjemu krogu ljudi, da bodo na področju dostopa do javnih storitev prišli s čim manj ovirami.

 

Sicer na pa si v Gibanju Svoboda prizadevamo, da bi vsaj 80 % državljanov uporabljalo digitalno identiteto pri reševanju različnih upravnih postopkov. Tudi v svojem programu – viziji do leta 2030, veliko pozornosti namenjamo prav digitalizaciji. Visoka stopnja digitaliziranosti javnih storitev je ena izmed prioritet Gibanja Svoboda na področju digitalizacije, saj v javni upravi želimo dosledno izvajati načelo »za podatke se vpraša le enkrat«.

 

Sledimo temu, da bodo standardizirani, odprti formati, primerni za strojno branje, bodo kmalu univerzalen standard v državni upravi. Vzpostavili bomo sledljivost javnih sredstev po načelu „javni denar, javni dostop“ in povečali transparentnost poslovanja koristnikov javnih sredstev, kjer to še ni dosledno izvedeno.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo