Rodila sem se v Trbovljah, doma sem iz Sevnice, s sinovoma pa že več let prebivam v Ljubljani.

V gimnazijskih letih sem nekaj časa živela v mističnem mestecu Glastonbury v Veliki Britaniji, kar je zaznamovalo moje nadaljnje življenje. Leta 1996 sem bila zlata maturantka, študij pa sem nadaljevala na ljubljanski pravni fakulteti. Kot absolventka sem v letu 2001 stažirala na sedežu Organizacije Združenih narodov v New Yorku.

Kot poslanka Gibanja Svoboda in predsednica državnega zbora – sem prva ženska na tej funkciji – se zavzemam za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin, za dosledno spoštovanje ustavnosti in zakonitosti ter za nujno podreditev nosilcev oblasti ljudstvu. 

Diplomirala sem iz prava mednarodnih organizacij in mednarodnih ekonomskih odnosov. Leta 2005 sem naredila pravniški državni izpit in se kot višja pravosodna svetovalka zaposlila v uradu predsednika vrhovnega sodišča. Moje glavno področje zanimanja je postala pravna zgodovina, iz česar sem leta 2011 magistrirala, odločila pa sem se tudi za doktorat. Konec leta 2008 sem postala sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani.

V javnosti sem postala znana potem, ko sem v letu 2020 izrazila svoje nestrinjanje z takratno vladno politiko, njenim vplivom na sodniško neodvisnost in prekomerno uporabo represije s strani izvršilne veje oblasti. Zapustila sem sodniške vrste in se zaposlila v lastnem podjetju, kjer sem se ukvarjala s pravnim in poslovnim svetovanjem.

Vrednote Svobode

Stremimo k vrednotam, ki so sočloveku sprejemljive

Naša vodila so svobodna in odprta družba, zaupanje v sočloveka, skupnost, državo in njene institucije. Verjamemo v spoštovanje, kulturo dialoga in odgovorno sodelovanje.

Preberite več o vrednotah

SVOBODA

Ideje, vključevanje, posameznik

VKLJUČENOST

Sodelovanje, trajnost, argumenti

GIBANJE

Programski odbori, lokalno, sodelovanje

SKUPNOST

Konsenz, zavezništvo, stabilnost

SPOŠTOVANJE

Dostojanstvo, družba, socialna pravičnost