Maribor 1
Tomaž Lah
TomazLah
TomazLah

Prihajam iz Maribora, kjer sem obiskoval Drugo gimnazijo ter končal študij računalništva na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Moja poklicna pot se je v vseh letih službe odvijala v energetiki – področju, ki ga dobro poznam in ki igra glavno vlogo v zelenem prehodu.

Zaposlen sem bil v podjetju Elektrogospodarstvo Slovenije – Razvoj in inženiring d.d., in nato v Agenciji za energijo v Mariboru.

V prostem času se ljubiteljsko ukvarjam z vinogradništvom, rad imam planinarjenje in potovanja, med športi pa smučanje, košarko in tenis. Sem veliko v naravi, saj sem vodnik dveh izšolanih lovskih psov pasme vižla. Dejaven sem še v mnogih društvih, med drugim kot član APZ Maribor, sem tudi predsednik KUD Študent.

Kot poslanec Svobode sem podpredsednik odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter član odbora za gospodarstvo in odbora za zadeve EU. Pri svojem delu se zavzemam za svobodno, demokratično družbo. Verjamem v nujnost sprememb, ki jih moramo izvesti skupaj, da dosežemo zeleni prehod in čisto okolje.

Profili na družbenih omrežjih:

Iščite po celotni spletni strani: