VE

Volilna enota VIII

VO

Volilni okraj Ljutomer

Poslanska pisarna

Prešernova ulica 5, Ljutomer

Svojo mladost sem preživela v Ljutomeru, kjer sem obiskovala glasbeno šolo in gimnazijo. Med študijem anglistike in slovenistike v Ljubljani sem odšla na delovne počitnice na Novo Zelandijo in opravila Erasmus prakso na Univerzi v Pragi.

Podajati kritiko je lažje kakor poskusiti odpraviti vzrok in tvegati neuspeh.

Po službi v mednarodnem podjetju sem se kot prevajalka in ustvarjalka podala na samostojno pot. Moje delo je poleg prevajanja in inštrukcij zajemalo tudi pripravo oglaševalskih kampanj, vodenje filmskih delavnic in soustvarjanje dokumentarnih prispevkov. Članstvo v filmskem društvu Plan 9 me je močno prepletlo z Grossmannovim festivalom fantastičnega filma, enim najprepoznavnejših žanrskih festivalov na svetu.

Zaradi zaostrenih podnebnih in političnih razmer sem skupaj s prijatelji vzpostavila lokalno iniciativo Plac, ki je bila nekakšna odskočna deska za moj vstop v parlament.

V državnem zboru sem se na podlagi društvene aktivnosti vključila v odbor za kulturo, saj želim okrepiti pomen kulture v družbi. Prioriteta je urediti status samozaposlenih v kulturi, ob tem pa vlagati v razvoj kulture in umetnosti po celotni Sloveniji za ponovno oživitev mestnih središč. Z mlajšima kolegoma se v okviru poslanskega dela vključujem še v spremembe zakonodaje na področju stanovanjske politike, izobraževanja in trajnostne mobilnosti.

Sledi mi

Odbori v katerih sodeluje

Predsednica Odbora za kulturo Podpredsednica Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Članica Komisije za narodni skupnosti Članica Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide