Ljutomer
Sara Žibrat
SaraZibrat
SaraZibrat

Svojo mladost sem preživela v Ljutomeru, kjer sem obiskovala glasbeno šolo in gimnazijo. Med študijem anglistike in slovenistike v Ljubljani sem odšla na delovne počitnice na Novo Zelandijo in opravila Erasmus prakso na Univerzi v Pragi.

Po službi v mednarodnem podjetju sem se kot prevajalka in ustvarjalka podala na samostojno pot. Moje delo je poleg prevajanja in inštrukcij zajemalo tudi pripravo oglaševalskih kampanj, vodenje filmskih delavnic in soustvarjanje dokumentarnih prispevkov. Članstvo v filmskem društvu Plan 9 me je močno prepletlo z Grossmannovim festivalom fantastičnega filma, enim najprepoznavnejših žanrskih festivalov na svetu.

Zaradi zaostrenih podnebnih in političnih razmer sem skupaj s prijatelji vzpostavila lokalno iniciativo Plac, ki je bila nekakšna odskočna deska za moj vstop v parlament.

V novem sklicu državnega zbora sem se na podlagi društvene aktivnosti vključila v odbor za kulturo, saj želim okrepiti pomen kulture v družbi. Prioriteta je urediti status samozaposlenih v kulturi, ob tem pa vlagati v razvoj kulture in umetnosti po celotni Sloveniji za ponovno oživitev mestnih središč. Z mlajšima kolegoma se v okviru poslanskega dela vključujem še v spremembe zakonodaje na področju stanovanjske politike, izobraževanja in trajnostne mobilnosti.

Profili na družbenih omrežjih:

Iščite po celotni spletni strani: