VE

Volilna enota II

VO

Volilni okraj Izola

Poslanska pisarna

Ulica oktobrske revolucije 1, Izola

Sem Izolan, od rojstva predan športu. Po končani naravoslovno matematični šoli sem diplomiral na fakulteti za šport. Dolgoletno delo športnega pedagoga sem dopolnjeval s trenerskim delom. Kot višji strokovni svetovalec za področje športa v občini Izola sem se podrobneje soočil s širšo problematiko šolskega športa in športa nasploh. Športni parket sem zamenjal za političnega, saj smo pod prejšnjo vlado kot družba vse bolj tonili v represijo in nasilje, kar zagotovo ni okolje, v katerem bi si želel, da odraščajo naši otroci.

Žoga in kitara v vsak dom in svet bo lepši.

Kot poslanec se zavzemam za spoštljivo in prijazno družbo, v kateri bodo učitelji, kot eni izmed ključnih kreatorjev prihodnosti naših otrok, imeli avtonomijo pri uresničevanju svojega poslanstva. Gibanje, ki sodi med temeljne gradnike otrokovega razvoja, mora postati del njihovega vsakdana, zato se zavzemam za sistemsko umestitev gibanja v vzgojno izobraževalni sistem.

Moj rojstni kraj Izola mora ohraniti primat pristnega mesta ribičev, vinogradnikov in oljkarjev, zato svoje napore in energijo usmerjam v zaščito panog, ki so duša in ponos najlepšega obmorskega mesta.

Svoj mir najraje poiščem v samooskrbi. Samooskrbi uma, telesa in duha. Gibanje je del mene. Med tekom sestankujem s samim seboj, badminton poskrbi, da navkljub velikim naporom um deluje brezhibno, pri nogometu se z ekipo povezujem v celoto, smučanje pa mi predstavlja neizmerno svobodo.

Ker športnike odlikuje načrtno, premišljeno in vztrajno sledenje zastavljenim ciljem, me ni strah izzivov.

Odbori v katerih sodeluje

Podpredsednik Odbora za izobraževanje, znanost in mladino Član Komisije za narodni skupnosti Član Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Član Odbora za zdravstvo