Koper 1
mag. Tamara Kozlovič
TanaraKozlovic
TanaraKozlovic

Sem ponosna Koprčanka, magistrica znanosti s področja managementa poslovnih sistemov. Nazadnje sem opravljala delo direktorice občinske uprave Mestne občine Koper. Pred tem sem dobro desetletje vodila Turistično organizacijo Koper. Skupaj z ekipo smo oblikovali več uspešnih zgodb, ki so postale prepoznaven znak Kopra in Istre. Od projektov, kot sta Gastronomski zakladi Istre in Od vinarja do oljkarja, do številnih prireditev, med katerimi so najodmevnejše zagotovo Sladka Istra, Istrski karneval, Istrski maraton in številne druge. Dve leti sem bila asistentka na portoroški fakulteti za turistične študije Turistica. Pred poslansko funkcijo sem bila med drugim tudi članica nadzornega sveta Luke Koper. Bila sem prostovoljka na različnih družbenih področjih, v prostem času pa najraje potujem, kjer spoznavam nove kraje in drugačna kulinarična doživetja.

Za vstop v politiko sem se odločila, ker ne želim prepustiti odgovornosti vodenja Slovenije istim ljudem in političnim silam, ki že tri desetletja samostojne države dopuščajo, da se Koper duši v tovornjakih, tranzitu in strahu, da bo Istri zmanjkalo pitne vode. Svojemu Kopru želim dati glas, ki ga eno izmed najmočnejših slovenskih mest mora imeti. Preprosto si želim drugačnega vodenja države in dialoga v politiki. Verjamem v svobodno in odprto družbo, v spoštovanje sočloveka, skupnost, državo in njene institucije.

Kot poslanka državnega zbora predsedujem odboru za zdravstvo. Sem tudi članica odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, komisije za poslovnik, komisije za narodni skupnosti in članica Skupine prijateljstva z Italijansko republiko.

Konec avgusta 2022 me je predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Goloba imenoval za generalno sekretarko stranke.

Profili na družbenih omrežjih:

Iščite po celotni spletni strani: