VE

Volilna enota III

VO

Volilni okraj Ljubljana Šiška 2

Poslanska pisarna

Slovenska cesta 56, Ljubljana

Politika me je zanimala že od malih nog, ko me je dedek učil na pamet vse poslanke in poslance v parlamentu. Kot Ljubljančan sem vedno sledil dogajanju v kulturi in športu. Moja ljubezen do vsega, kar je povezano s politiko, pa ni zgolj sledenje novicam in aktivizem, temveč sem iz politologije tudi diplomiral. Z izvolitvijo v parlament pa sem dobil priložnost, da svoje znanje preizkusim tudi v praksi.

V politiko sem se vključil, saj verjamem, da se da najti rešitve za družbene in okoljske probleme, ki bodo izboljšale življenja vseh.

Mednarodna in lokalna dejavnost sta se mi zdeli v prejšnjih letih zapostavljeni. Zato v državnem zboru delujem ravno na teh dveh področjih. Na eni strani to pomeni poslušanje in delovanje na terenu po celotni Sloveniji, zato se pogosto odpravim med ljudi, prisluhnem njihovim zamislim, predlogom in težavam, s katerimi se soočajo, in skušam skupaj z njimi poiskati prave rešitve. Na drugi strani pa je pomembno tudi aktivno sodelovanje pri mednarodnih dejavnostih  parlamenta. Menim, da je tak način dela nujen, da državnemu zboru vrnemo zaupanje in pozitivno sliko v javnosti.

Le redko zamudim kakšno slovesnost v spomin na padle borce NOB, v prostem času pa se sprostim v hribih ter v družbi prijateljev in družine, kdaj pa tudi ob kakšnem filmu ali v igri taroka.

Sledi mi

Odbori v katerih sodeluje

Podpredsednik Odbora za zadeve Evropske unije Član Odbora za finance Član Odbora za zunanjo politiko Član Odbora za zdravstvo Član Preiskovalne komisije o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank in strankarske politične propagande v medijih pred in med volitvami poslancev v Državni zbor leta 2022 s finančnimi sredstvi podjetij v državni lasti, državnih institucij ter subjektov iz tujine Namestnik člana v Preiskovalni komisiji o ugotavljanju zlorab in nezakonitosti pri gradnji povezovalnega kanala C0 na območju ljubljanskega vodonosnika Ljubljanskega polja