Maribor 4
Lena Grgurevič
LenaGrgurevic
LenaGrgurevic

Rojena sem v čudovitem, meni najljubšem mestu Maribor. V meni se prepletajo geni močno narodno zavedne družine Živim srečno življenje, brez pomanjkanja, v prelepi domovini, priborjeni in ubranjeni skozi stoletja. Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana pravnica, opravljen imam pravosodni izpit.

Prvo polovico delovne dobe sem bila zaposlena na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, v pisarni za študentske zadeve in mednarodno sodelovanje, drugo pa na Okrožnem sodišču v Mariboru, kot višja pravosodna svetovalka. Že pred vstopom v politiko sem bila ekonomsko, pa tudi sicer neodvisna ženska, ki goji in spoštuje družinske vrednote. Zelo cenim iskrenost, resnico, poštenost, solidarnost, svobodo in pogum.

Žalosti me, da je politika v zadnjih tridesetih letih našo državo osiromašila, kot je ne bi smela in nas iz zelo dobre štartne pozicije ob tranziciji premaknila prenizko. Uničena ali prodana so številna nekoč odlična podjetja, državni aparat je premalo učinkovit, enako tudi sodstvo. V družbi je preveč revnih ljudi in lačnih otrok.

V preteklosti nisem bila članica nobene stranke, nikdar nisem želela biti političarka. A menim, da je prejšnja vlada v ustroj pravne države ter temeljne pravice in svoboščine posegla tako brutalno in globoko, da je potrebna aktivacija vsakega posameznika, ki lahko doprinese k boljšemu stanju v državi. Težava ni samo v naši državi, pač pa se soočamo z nepravičnim in nevzdržnim svetovnim sistemom in uničevanjem življenjskega okolja. Časa za obračanje glave vstran, mižanje in molčanje, več ni.

Zavedam se, da bom zaradi politične aktivacije deležna marsikaterih obrekovanj, posmehovanj, zaničevanj. Tudi se najbrž ne bom zmeraj strinjala z vsemi odločitvami Gibanja Svoboda. A to je treba vzeti v zakup in družno stopiti na pot k uresničitvi univerzalnih ciljev, ki so skupnim vsem dobromislečim ljudem in tudi stranki Svoboda. Vredno se je boriti proti krivičnosti in premakniti stvari na bolje. Iz spoštovanja do naših prednikov, ki so žrtvovali največ, da smo obstali in v dobro naših zanamcev.

Iščite po celotni spletni strani: