Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan v oddaji 24ur zvečer in Odmevih o preoblikovanju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan v oddaji 24ur zvečer in Odmevih o preoblikovanju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

»Poslanska skupina Svoboda je zelo hitro odreagirala, stopili smo skupaj in bomo neupravičene dvige cen premij zamejili. Ljudje bodo privarčevali in za isti znesek prejeli enako storitev,« je  bil jasen minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Poslanska skupina Svoboda je namreč vložila zakon, ki bo ohranil sedanjo višino dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in ga prenesel pod ZZZS, do sprejema zakona pa bo višino premije vlada zamejila z uredbo. Tako bodo ljudje za isti znesek prejemali enake storitve, brez možnosti podražitve, poudarja minister.

Zakaj smo odreagirali tako hitro in odločno? Danijel Bešič je prepričan, da se zasebne zavarovalnice obnašajo kot da je dopolnilno zdravstveno zavarovanje le še en tržni produkt, kar je nesprejemljivo: »Za nas nepredstavljivo, da ena od zavarovalnic dopolnilno zdravstveno zavarovanje smatra popolnoma enako kot kasko zavarovanje za avto – če je več škode, premijo pač dvigne. Mi moramo biti kristalno jasni – z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem financiramo javni zdravstveni sistem in enostranski dvig premij s strani zavarovalnic je nedopusten. Z orodji, ki jih imamo bomo to zamejili in na letni ravni za ljudi privarčevali od 120 milijonov evrov po nekaterih ocenah tudi do 200 milijonov.«

»Pokazali smo, kako zelo smo enotni. Pokazali smo, da to zmoremo. In prvič v zgodovini bomo prišli do tega, da obstoječo obliko dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ukinemo,« je poudaril minister. Tako bomo dosegli tudi pomemben cilj na poti do popolne prenove zdravstvenega sistema je prepričan minister: »Izločili bomo interese zasebnih zavarovalnic iz javnega zdravstvenega sistema. Tako bo ves denar, ki se namenja za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ostal v javnem sistemu

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo