»Eno leto je v življenju stranke Gibanje Svoboda komaj začetek, smo na četrtini mandata vlade. Uredili smo energetski trg, zagotovili energetsko oskrbo. Pomislili na najranljivejše v družbi in ...

Vodja poslanske skupine Svoboda mag. Borut Sajovic v oddaji 24ur zvečer ob obletnici volitev v državni zbor.

»Eno leto je v življenju stranke Gibanje Svoboda komaj začetek, smo na četrtini mandata vlade. Uredili smo energetski trg, zagotovili energetsko oskrbo. Pomislili na najranljivejše v družbi in poskrbel zanje. Se ustrezno pozicionirali v mednarodnem prostoru. In izvedli največjo reformo, ki je nihče nikdar in nikoli ne omeni – naša politika je pokazala drugačen odnos do ljudi: dialoški, spoštljiv, svoboden, strpen. In to je tisto, kar šteje,« je uvodoma poudaril vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic.

V Gibanju Svoboda in vladni koaliciji ves čas delamo na spremembah, ki so nujne za boljšo državo, je zagotovil Borut Sajovic: »Mi ne špekuliramo. Mi razmišljamo in delamo tisto, kar je dobro za naše državljanke in državljane. Za konkretne reforme je potreben premislek, skrben načrt. O reformi zdravstva se je govorilo 15 let. O ukinitvi dopolnilnega zavarovanja mogoče še dlje. Mi smo to uresničili in zdaj gremo naprej, korak za korakom. Stvari, ki smo jih kot družba razgrajevali desetletja in desetletja, se ne popravi ne čez noč, ne v enem mesecu, ne v enem letu.«

Vse nakopičene težave v zdravstvu bomo uredili z reformo, a sprejeli smo tudi ukrepe, ki so naslovili najbolj pereče težave. »V ambulantah za neopredeljene je dobilo zdravniško oskrbo več kot osem tisoč ljudi. Čakalne vrste so se z interventnim zakonom na več področjih znatno skrajšale,« je spomnil.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo