Poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek v oddaji 24ur zvečer o interpelaciji vlade, ki jo je vložila SDS.

Poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek v oddaji 24ur zvečer o interpelaciji vlade, ki jo je vložila SDS.

“Koalicija je v podpori vladi dr. Roberta Goloba enotna. Z velikim veseljem bomo sodelovali v razpravi in predstavili dosežke te vlade,” je o interpelaciji vlade, ki jo je vložil SDS, dejala poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek. 

SDS tako nadaljuje s svojo destruktivno politiko, s poskusi oviranja dela vlade, je prepričana Šetinc Pašek, ki je spomnila, da je ta stranka že na dan ustanovne seje državnega zbora v parlamentarni postopek vložila kar 30 zakonov in tako blokirala delo parlamenta, nadaljevala pa z zahtevami treh referendumov in drugimi manevri: »Imeli smo že dve interpelaciji. Moram reči, da so kolegi v SDS pravi svetovni rekorderji pri vlaganju interpelacij, vlaganju ustavnih obtožb v svoji dolgi tridesetletni zgodovini. In zdaj doživljamo še eno interpelacijo celotne vlade, katere edina točka je ta nesrečni muzej.«

Jedro interpelacije, tema, ki se razteza čez večino besedila, je namreč nesmiseln in neresen očitek predlagateljev o ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve, ki je bil smiselno združen z Muzejem novejše in sodobne zgodovine: “Ta muzej je bil neke vrste privatni projekt samooklicanih herojskih osamosvojiteljev. Ta muzej praktično ni imel nobenega resnega strokovnega koncepta, neke resne zbirke in podobnega in v bistvu naravnost ponorela obramba tega muzeja znotraj te interpelacije kaže na to, za kar je ustanoviteljem muzeja zares šlo, in sicer za promocijo lastne slave, lastno promocijo, za nekakšen heroični mavzolej osamosvojiteljev.”

Poudarila je še, da je interpelacija zelo pavšalno in površno napisana, h glavnemu očitku je namreč kar tako na kratko navrženih še nekaj prav tako ideoloških točk. Edina resna in vsebinska tema v njej je po mnenju Šetinc Pašek zdravstvo, a so ji predlagatelji interpelacije namenili vsega en odstavek. Kot pravi, bi namesto interpelacije pričakovala konstruktivno sodelovanje opozicije pri pripravi zdravstvene reforme: “Zdravje tako univerzalna pravica ljudi in tako univerzalna zadeva, da se moramo z njo vsi ukvarjati. Ne samo koalicija, tudi opozicija.” 

Očitke, da vlada na področju zdravstva ne dela ničesar, je odločno zavrnila. Časovnica reforme je znana, nekatere krovne zakone bo minister predstavil v kratkem. Prav tako se je vlada reševanja akutnih težav lotila denimo z vzpostavitvijo ambulant za neopredeljene in klicnega centra, ki uporabnikom nudi dostop do ključnih informacij o dostopnosti do javnega zdravstvenega sistema.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo