Vodja poslanske skupine Svoboda v oddaji 24ur zvečer o odstopu dveh poslancev Gibanja Svoboda ter o zakonu o obnovi.  

Vodja poslanske skupine Svoboda v oddaji 24ur zvečer o odstopu dveh poslancev Gibanja Svoboda ter o zakonu o obnovi.  

»Izzivi, spremembe in pa iskrene osebne odločitve so del življenja. Pri izstopu Dejana Zavca in Martina Marzidovška iz poslanskih vrst ne gre za pretres, pač pa za premišljeno osebno odločitev, ki je vredna spoštovanja. V poslanski skupini nas ostaja 41, smo iskreno povezani, v dobrih osebnih odnosih,« je v oddaji 24ur zvečer pojasnil vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic

Poudaril je, da »oba ostajata z nami, vsak na svojem področju z izjemnim znanjem in pa izkušnjami. Gospod Marzidovšek je eden redkih slovenskih ekspertov na področju umetne inteligence, naravovarstva in modernih energetskih tehnologij, Dejana pa seveda vsi poznamo, je profesor in pa doktor športa, ima zares z bogatime osebne izkušnje. Ostajata torej del Svobode in skupaj delujemo naprej

Čeprav drži, da sta bila oba odhajajoča poslanca v državnem zboru med bolj redkobesednimi, je vodja poslanske skupine poudaril, da  se »velik del politike dogaja v neskončnih urah debat za zaprtimi vrati, kjer pa sta bila oba nepogrešljiva, vir izkušenj, vir modrosti, skriva, borbena v debatah.« 

Sajovic dodaja še, da poslanska skupina deluje složno, enotno, predvsem pa zelo zavzeto naprej. Odstop je bil sporočen službam v državnem zboru, v ponedeljek pri sprejemu dnevnega reda nato sledi razrešitev poslancev. Nato sledi še obvestilo Državni volilni komisiji, ki bo opravila svoje, sprejela odločitev v skladu z zakonom in Svoboda bo dobila druga dva poslanca.

Zakon o obnovi bo na mizi še letos, ker ga ljudje potrebujejo

»Strokovne službe in ekipe na vladi, pa tudi del ekip v parlamentu na tem zakonu že dela. Delo je zahtevno, uskladitev bo veliko. Tako da ga še v letošnjem letu zagotovo dobimo na poslanske klopi in tudi sprejmemo,« je glede zakona o obnovi Slovenije povedal Sajovic. 

Po uničujočih poplavah avgusta je državni zbor že sprejel dva zakona, ki sta bila namenjena spopadanju s posledicami ujme. Zakon o obnovi bo predvidoma prinesel dolgoročnejše rešitve, tudi razvojne, ki bodo predstavljale dobro podlago za to, da se Slovenija ne le postavi nazaj na noge, pač pa iz krize izide še močnejša. 

Pri tem v Svobodi še vedno računamo tudi na enotnost parlamentarnih strank. V obdobju po poplavah je ta bila en izmed dejavnikov, ki je omogočil hitro in učinkovito sprejemanje odločitev: »Enotnost slovenske politike, ki je ravno v zgodbi naravne katastrofe dokazala svojo zrelost in to ključno sporočilo, da smo vsi skupaj najprej ljudje, je velika. Jaz se bom tudi osebno in iskreno trudil, da ostane tako tudi naprej. Tako da tako kot so v pretekla dva zakona vgrajene različne izkušnje, različni pogledi v dobro ljudi, sem prepričan, da bo tako tudi pri zakonu o obnovi,« je povedal Sajovic. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo