Predsednik vlade dr. Robert Golob, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko in ministrica.

Predsednik vlade dr. Robert Golob, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko in ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik so v družbi domačina, poslanca Gibanja Svoboda Tineta Novaka, pred dnevom združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom obiskali regijo rasti in priložnosti – Pomurje.

Največja dodana vrednost Pomurja so ljudje, eno od vodil vladne koalicije pa strpna in vključujoča družba, v kateri lahko vsakdo razvije svoje talente in vrline. Predsednik vlade si je zato za prvi postanek delovnega obiska izbral Varstveno delovni center Murska Sobota, ki pomembno prispeva k odpravi socialnih stisk ter uporabnikom nudi zaposlitev pod posebnimi pogoji in lasten program ročnih del. “Medsebojno spoštovanje in sprejemanje drugačnosti je ključno pri vključevanju odraslih oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju v skupnost in okolje. Vloga tovrstnih centrov po vsej državi je pri tem nepogrešljiva. Neprecenljivo je tudi pridobivanje socialnih in delovnih navad,” meni dr. Robert Golob.

Ob letošnji 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika je sledil obisk cerkve Gospodovega vnebohoda v Bogojini, s katero je Plečnik tudi v tej regiji pustil trajen, virtuozni pečat. Z bogojinsko cerkvijo, imenovano tudi “bela golobica”, je tudi te kraje umestil na arhitekturni zemljevid Evrope.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo