Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič v oddaji Tarča. Podrobnosti o nakupu sodne stavbe, okoliščine tega pravnega posla – z vidika moralne in politične odgovornosti – morajo biti ...

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič v oddaji Tarča.

Podrobnosti o nakupu sodne stavbe, okoliščine tega pravnega posla – z vidika moralne in politične odgovornosti – morajo biti razčiščene, je v oddaji poudarila Urška Klakočar Zupančič. Kazensko odgovornost, kot opozarja, pa ugotavljajo organi pregona.

»Iskreno verjamem, da imamo vse koalicijske stranke interes, da se ta stvar razišče. Če je nekaj gnilega v naši deželi, naj ta gniloba priplava na površje. To smo se tudi zavezali državljankam in državljanom,« je o dogajanju v zvezi z nakupom sodne stavbe dejala predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

Poudarila je, da zato ni zagovornik prehitrih, prenagljenih odločitev in da bi sama, če bi odločala, želela imeti vse relevantne informacije, na podlagi katerih bi potem lahko sprejela odločitev, ki bi bila najboljša za državljanke in državljane: »Poraba davkoplačevalskega denarja mora biti transparentna, to smo odgovorni tej državi«.

»Če je s to pogodbo tudi marsikaj narobe, kot smo slišali, če res pušča na vseh straneh, kot je bilo rečeno, potem te pogodbe ne bo težko izpodbiti zaradi izpodbojnih razlogov ali ugotoviti ničnosti iz razlogov ničnosti,« je še dodala.

Posebej je poudarila, da moramo imeti do korupcije ničelno toleranco: »Da se pri nas marsikje dogaja korupcija, poslušamo kar naprej. In kaj se zgodi? Nič. In koliko kazenskih postopkov se tudi ne konča. To povzroča frustracije pri državljankah in državljanih. S takimi praksami se mora v naši državi enkrat za vselej prekiniti.«

»Stvari, kakršne smo danes poslušali, se ne smejo pomesti pod preprogo, vsi moramo biti zainteresirani, da se stvar razčisti in verjamem, da tudi obe koalicijski partnerici razumeta, da je odločitve treba sprejemati s trezno glavo, potem ko so vsaj v grobem znane vse okoliščine,« pravi.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo